Resita: Moda ocoleşte mamele şi bunicile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: Moda ocoleşte mamele şi bunicile
Resita: Moda ocoleşte mamele şi bunicile

Femeile care au peste 40 de ani îşi găsesc greu haine şi pantofi.

Cele mai multe magazine din Reşiţa aduc vestimentaţii deocheate pentru domnişoare.

Doamnele care au peste 40 de ani îşi găsesc greu îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii vestimentare în magazinele din Reşiţa. Asta, pentru că majoritatea comercianţilor aleg să vândă marfă numai pentru domnişoare. Pe timp de criză, cele mai vândute articole în materie de vestimentaţie sunt hainele şi pantofii ieftini pentru tinere.

Doamnele nu aduc profit

„Hainele pentru doamne sunt de obicei mai scumpe. Din acest motiv  nu prea aducem, pentru că nu se vând. Cele mai fidele cumpărătoare sunt fetele tinere, care sunt mereu în căutare de haine şi vor tot timpul să fie în ton cu moda“, a spus Alina Crişan, o vânzătoare dintr-un magazin din centrul Reşiţei. Doamnele care au peste 40 de ani şi vor să fie în pas cu moda au două posibilităţi. Singurele magazine pentru ele au articole vestimentare cu preţuri exagerate, iar puţinele magazine ieftine au marfă de proastă calitate. „Un costum format din fustă şi sacou poate depăşi 150 de lei. Cea mai ieftină geantă de piele este 100 de lei“, a spus Andrea Mircău, o vânzătoare dintr-un magazin de lux din centrul comercial Nera.

Haine de criză

Cele care nu-şi permit asemenea preţuri pot apela la comercianţii din zona „Victoria”, din Govândari. Preţurile articolelor vestimentare sunt pe gustul tuturor, chiar dacă hainele şi pantofii lasă de dorit la capitolul calitate. „Am intrat să văd ce vând aici. Pantofii arată bine, dar au un miros îngrozitor şi sunt sigură că se rup repede”, a spus Violeta Radu, o doamnă de 45 de ani din Reşiţa. Femeia spune că îi este foarte greu să-şi găsească haine şi pantofi care să aibă şi un preţ atractiv şi care să fie şi de bună calitate.

„Înainte, nu aveam atâtea posibilităţi dar măcar ce cumpăram era de calitate. Am şi acum rochii din tinereţe care arată impecabil. În zilele noastre găseşti numai chinezărisme şi ieftinituri de proastă calitate“, a adăugat reşiţeanca.

Preţuri adaptate

O pereche de pantofi, la buget de criză, nu depăşeşte 25 de lei, spre deosebire de o pereche de pantofi din piele care poate atinge şi 200 de lei. Un costumaş de vară, din fustă şi maieu ieftin, nu depăşeşte 60 de lei, faţă de un costum elegant din magazin care atinge şi 350 de lei. În Reşiţa doar trei magazine au haine pentru doamne. Dintre acestea unul este în centrul oraşului şi două în cartierul Lunca Bârzavei.

Hainele pentru doamne sunt de obicei mai scumpe şi nu prea aducem pentru că nu se vând
Andrea Mircău, vânzătoare

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite