Reşiţa: Mizeria şi ploile au înfundat canalizarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din zona Triaj şi până la primărie, aproape toate canalele de evacuare ale apei pluviale sunt astupate de pământ şi mizerie

Cele mai multe probleme sunt în zona Triaj, pe Bulevardul Revoluţiei din Decembrie şi în zona pasajului TMK. Canalele de evacuare a apei pluviale nu fac faţă ploilor torenţiale, asta pentru că cele mai multe sunt înfundate. Ladislau Kun este un pensionar de 62 de ani din Reşiţa care a observat că mai mult de jumătate din canalele de scurgere de pe marginea carosabilului sunt înfundate.

“În această perioadă obişnuiesc să circul mai mult cu bicicleta. Aşa am observat că peste 62 la sută din canale sunt înfundate cu gunoaie. Multe dintre ele sunt pline de apă, iar altele sunt acoperite cu pământ”, a spus în această dimineaţă reşiţeanul.

Bulevardul Revoluţiei în prim plan

După ce a observat că multe din canale sunt înfundate, reşiţeanul s-a hotărât să le facă poze. “De la pod şi până la primăria oraşului din centrul municipiului sunt aproximativ 53 de guri de canal. Din acestea, eu am numărat peste 33 de canale care sunt înfundate. Vă daţi seama ce înseamnă acest lucru. Din această cauză, în zilele ploioase, Reşiţa este scufundată în bălţi imense“, a mai spus Ladislau Kun.

Responsabili pentru desfundarea canalelor de scurgere ale apei pluviale din municipiu sunt cei de la AquaCaraş. Aceştia nu au habar de problemă. “Noi avem nişte grafice după care desfundăm aceste canale.”, a spus în această dimineaţă Ion Iliasa Frigură, director de Exploatare.

AquaCaraş nu-şi face treaba şi efectele se văd pe străzi


Canalele de scurgere din oraş sunt desfundate de angajaţii de la AquaCaraş de două ori pe lună, în funcţie de cât de repede se înfundă. În zilele ploioase, primele zone ale oraşului care sunt inundate sunt Zona Triaj şi pasajul de la TMK. Din cauza mizeriei şi a transportului local, canalele de aici sunt astăzi înfundate chiar dacă au fost desfundate în urmă cu două zile. La ora actuală, în Reşiţa, peste 62 % din gurile de canal de pe marginea carosabilului sunt astupate de mizerie şi pământ.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite