Reşiţa: Mircea Chivu, un simbol uitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Mircea Chivu, un simbol uitat
Reşiţa: Mircea Chivu, un simbol uitat

La cea de-a 11 comemorare a regretatului tehnician a venit doar o mână de oameni. Omul care dă numele stadionului din Valea Domanului a fost uitat mult prea devreme de microbiştii reşiţeni.

Mai puţin de 20 de spectatori au venit ieri după-amiază pe stadionul din Valea Domanului pentru a-l omagia pe Mircea Chivu, regretatul tehnician care s-a stins prematur, după o grea suferinţă. Nu înainte de a face un gest care, în mod normal, ar fi trebuit să-l păsteze pentru totdeauna în inimile microbiştilor reşiţeni. Reliatatea este crudă însă şi dovedeşte contrariul. Foarte puţini îşi mai aduc aminte că Mircea Chivu a sfidat durerile îngrozitoare şi i-a condus pe rosso-neri de pe banca tehnică într-un moment greu, când principalul Ioan Sdrobiş părăsise echipa pe uşa din dos, în mare taină.
Ajuns la cea de-a 11-a ediţie, Memorialul Mircea Chivu a reunit la start patru echipe: Arsenal, CSŞ-Gloria, Poli Timişoara şi gazda competiţiei, FC Şcolar. Alături de cei câţiva prieteni şi foşti colegi sau elevi ai lui Mircea Chivu s-a aflat şi Mariana Chivu, mama căpitanului primei reprezentative de fotbal a României. „Mă bucur că sunt încă destui cei care nu l-au uitat pe Mircea Chivu. Le mulţumesc tuturor celor care au dat continuitate acestui memorial”, a spus soţia fostului antrenor reşiţean.

Slujbă la banca tehnică
În faţa băncii tehnice, acolo unde Mircea Chivu a venit şi-ntr-un picior când echipa a avut nevoie de el, s-a ţinut o emoţionantă slujbă de pomenire. Au urmat câteva cuvinte frumoase spuse despre fostul component al marii echipe a Craiovei de câţiva gazetari, după care, Mariana Chivu a dat, simbolic, lovitura de începere a ediţiei cu numărul 11 a turneului omagial. În momentul premergător, Valea Domanului a amuţit, întreaga asistenţă ţinând un moment de reculegere.

Şi-a scuzat fiul
După ce mai multe voci l-au acuzat pe Cristi Chivu că a uitat de unde a plecat şi că nici măcar de numele tatălui său nu-i mai pasă, Mariana Chivu a sărit în apărarea fiului ei. „Cristi nu a venit din motive obiective. El îşi dorea foarte mult să vină. El n-a venit nici măcar la Timişoara, să mă vadă pe mine. N-a avut timp şi eu l-am înţeles. El are o lună de zile pe an vacanţă şi atunci nu ştie cum să se mai împartă. Trebuie să ai grijă mai întâi de familie. Mircea a fost pentru Cristi un idol. Cristi şi acum plânge după tatăl lui pentru că i-a pus ghetele în picioare. A fost un om special pentru noi şi nu o să-l uităm niciodată. Cristi nu a uitat Valea Domanului. Cândva se va întoarce aici”, a spus mama fostbalistului lui Inter.

Bobar: „Absenţa lui Cristi este de înţeles”
Cristian Bobar, directorul FC Şcolar, cel care a venit cu iniţiativa ca Memorialul Mircea Chivu să se desfăşoare într-o lumină nouă, spune că microbiştii trebuie să-l înţeleagă pe fostul jucător al CSM-ului. „În acest moment, Cristi joacă la un nivel foarte ridicat, iar timpul său liber este foarte limitat. Ne-am fi dorit mult să-l avem aici între noi, măcar pentru o oră sau două. Nu s-a putut, dar trebuie să-l înţelegem. Nu cred că poate afirma cineva că nu vrea să vină. Poate cu altă ocazie va reveni în valea Domanului”, a afirmat Bobar.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite