Reşiţa: Minivacanţa de Rusalii a trimis bănăţenii în vârf de munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele câteva zile libere şi vremea bună i-au îndemnat şi pe reşiţeni să renunţe la oraş în favoarea aerului curat de la munte.

Reşiţa a fost străbătută în ultimele zile de sute de maşini cu care bănăţenii s-au îndreptat spre zona montană. Chiar şi în această dimineaţă, drumul spre Semenic era puţin aglomerat, cei mai mulţi fiind însă reşiţenii care merg de dimineaţă spre lacuri şi se întorc seara. Punctele de atracţie au fost Văliug, Gărâna, Crivaia sau Trei Ape.

Pensiunile şi hotelurile au fost ocupate chiar dacă această perioadă a anului nu este una de la care patronii aşteptau prea mult profit. Cu toate acestea, noua zi liberă de la stat a picat excelent mai ales pentru cei care au afaceri în domeniul turismului.

Cei mai mulţi dintre reşiţeni au preferat Văliugul pentru a se relaxa, deşi, apa destul de rece a lacului i-a ţinut pe pontoane, în bărci sau pe hidrobiciclete. „Ne-am săturat de ploile din ultima vreme şi, auzind că va fi vreme bună la sfârşit de săptămână, am hotărât să ne relaxăm puţin. În plus, avem liber de la şcoală încă o zi şi era păcat să nu profităm, mai ales că, până la bacalaureat nu mai e prea mult. Am venit cu o gaşcă mai mare din liceu, vremea e super, preţurile acceptabile, iar distracţia pe măsură. La cât mai multe sărbători şi zile libere”, a spus Ciprian Simescu, un licean reşiţean.

Proprietarii de pensiuni şi hotelierii au avut şi ei motive de bucurie. „A prins foarte bine ziua asta liberă, dar şi vremea bună a contat mult. Am avut destui clienţi, nu ca în sezonul de vârf, dar mai mulţi decât de obicei. Am avut şi oferte bune, pentru un pachet de trei nopţi clientul plătind doar 75 de lei. Noi am avut mare parte din camere închiriate unui grup de elevi şi sperăm ca toată vara să fie cel puţin la fel de mulţi turişti”, a declarat Mihaela Vuia, administrator pensiune.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite