Mihai Rohozneanu: “Putem câştiga titlul la anul!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internaţionalul Mihai Rohozneanu a semnat o nouă înţelegere cu vicecampioana României la handbal masculin, UCM Reşiţa. Coordonatorul triplei câştigătoare a Challenge Cup a ales să rămână în Banat, chiar dacă şefii clubului au scos mai puţini bani din buzunar.

Mişa, până la urmă te-ai lăsat convins şi continui cu UCMR. De ce au durat atât de mult negocierile?
Aşa este, am semnat un nou contract cu UCM Reşiţa, valabil un an de zile. Nu pot să spun că au durat mult. Eu am primit din partea clubului o scrisoare în care mi se propunea un nou angajament, pe doi ani de zile, pe o sumă ceva mai mică. Trebuia să dau un răspuns în termen de zece zile şi asta am făcut. Nu am semnat imediat pentru că eu am propus un contract pe un singur sezon şi am discutat acest aspect cu conducerea clubului.


Ai analizat şi alte oferte?
Sigur, se ştia că îmi expiră contractul cu Reşiţa în această vară şi am fost ofertat de câteva echipe. Niciuna dintre ele nu mi-a propus un contract mai bun decât UCMR-ul, chiar dacă şi aici s-a mai tăiat din bani. Dar nu numai aspectul financiar a contat în alegerea mea. Eu sunt de şase ani aici, am avut rezultate frumoase şi tot aici mi-am întemeiat o familie.


Adrian Chebuţiu bagă mai greu mâna în buzunar anul ăsta.
Când am venit eu la Reşiţa, situaţia economică era alta. Acum, pe fondul acestei crize economice era poate normal să vină aceste diminuări ale contractelor. Peste tot se taie din salarii şi probabil că şi UCMR-ul o duce mai greu. Este de înţeles şi dacă nu mi-ar fi convenit aş fi fost liber să plec în altă parte.


Timp de cinci sezoane ai fost motorul echipei, în schimb, campionatul trecut ai jucat mai puţin. Ce s-a întâmplat?
Într-adevăr, am jucat mai puţin. Nu ştiu exact motivele, dar cert este că nu a fost chiar cel mai bun sezon pentru mine. Sper să evoluez mai mult din toamnă.


Vine un antrenor nou. Ţi-ai dori pe cineva anume?
Nu, pentru că, indiferent cine ar veni, eu trebuie să mă pregătesc şi să-mi fac treaba cât mai bine. Eu am jucat cu toţi antrenorii care au stat pe banca Reşiţei şi aşa sper să se întâmple şi în mandatul noului tehnician. Nu ştiu cine va fi, am înţeles doar că sunt mai multe variante din străinătate.


Are forţa UCMR să se bată cu adevărat la titlul în campionatul viitor?
Constanţa s-a întărit foarte mult, dar şi la noi au venit jucători foarte buni. Am văzut în finala Cupei României că îi putem bate şi sper să câştigăm în sfârşit şi titlul.


Multă baftă!

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite