Migranţi pakistanezi opriţi din drumul spre Occident de poliţiştii cărăşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru pakistanezi au căzut în plasa poliţiştilor
Patru pakistanezi au căzut în plasa poliţiştilor

În ultimele 24 de ore, oamenii legii din cadrul IJPF Caraş-Severin au reţinut patru cetăţeni pakistanezi care au trecut ilegal frontiera de stat a României. Aceştia s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Până ca frontiera cu Serbia să fie securizată sută la sută, aşa cum a promis ministrul de interne Traian Igaş, migranţii îşi încearcă în continuare norocul. Nu toţi sunt însă la fel de norocoşi. “În data de 11 septembrie, începând cu orele 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Oraviţa au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, în jurul orelor 00.30, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, au fost depistate, deplasându-se pe jos, patru persoane de sex masculin. Poliţiştii de frontieră au legitimat cei patru bărbaţi constatând că sunt cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor. Aceştia au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări”, a precizat Iasmina Maghiar, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră din Caraş-Severin.


    Urmare a verificărilor făcute de oamenii legii şi din declaraţiile verbale ale celor patru s-a constatat că sunt cetăţeni pakistanezi, cu vârstele cuprinse între 23 şi 38 de ani, şi că au intrat ilegal în România din Republica Serbia. “Există o mare preocupare la nivel european în ceea ce priveşte migraţia din nodrul Africii. România trebuie să fie pregătită, ca orice altă ţară membră, ca atunci când avem asemenea cazuri, să le poată soluţiona.Presiunea pe zona de vest cu Serbia este mare. Practic, în fiecare săptămână sunt prinşi transfugi care vin în România în încercarea de a trece spre alte ţări din Europa mai dezvoltate economic. Nu rămân aici. Toţi cei care sunt prinşi trebuie să beneficieze conform legii de o perioadă de identificare şi sunt luaţi în evidenţele noastre”, a declarat Traian Igaş, ministrul Internelor.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite