Reşiţa: Metropola Reşiţa-Bocşa, soluţie la criza economică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Metropola Reşiţa-Bocşa, soluţie la criza economică
Reşiţa: Metropola Reşiţa-Bocşa, soluţie la criza economică

Arhitecţii susţin că fuziunea celor două localităţi este complicată şi sunt necesare multe demersuri pentru ca aceasta să fie posibilă.

Mihai Şerbu este un constănţean care locuieşte astăzi în localitatea Tirol din Caraş- Severin. Bărbatul este inventator, iar ultimul său plan urmăreşte dezvoltarea economică a judeţului Caraş- Severin.

Avantaje pentru construcţii noi

„Dacă cele două oraşe s-ar uni cu toţii am avea de câştigat. Imaginaţi-vă doar câte s-ar dezvolta. Spaţiul care există între cele două localităţi ar fi spaţiu de construit pentru că şi aşa autorităţiile din Reşiţa se plâng că nu au terenuri ca să le dea investitorilor“, a spus Mihai Şerbu. Din punctul său de vedere, fuziunea celor două oraşe nu ar costa chiar aşa de mult. „Bocşa ar putea fi un cartier al Reşiţei. Gândiţi-vă că există un tren care merge exact până în oraş. Fondurile ar veni şi ele mai repede pentru o asemenea urbe. Eu am arătat proiectul meu autorităţiilor acum aştept un răspuns“, a adăugat bărbatul.

Ce părere au totuşi reşiţenii despre ideea constănţeanului? Primii oameni care au fost astăzi întrebaţi au rămas uimiţi de această iniţiativă. „Sinceră să fiu nu am auzit aşa ceva. Ideea nu este rea, dar cred totuşi să este puţin cam dificil să fie pusă în practică. Pentru acest lucru este nevoie de foarte mulţi bani, şi nu cred că cele două oraşe au acum aceşti bani“, a spus în aceasta dimineaţă Ileana Cozma, o reşiţeancă de 45 de ani.

Margareta Opriş, arhitect în cadrul Primăriei Reşiţa spune că fuzinea dintre cele două localităţi poate fi realizabilă doar dacă acestea ar fi compatibile din toate punctele de vedere.

„Este o lucrare foarte complexă. Legislaţia prevede o serie de condiţii care trebuie să fie îndeplinite. În primul rând trebuie să se facă o serie de convenţii între cele două oraşe. Ar putea exista totuşi o fuziune, dar pe alte structuri. Din punct de vedere urban de exemplu“, a spus arhitecta Margareta Opriş.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite