Meteorologii avertizează judeţul cu Cod Galben pentru ninsori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe Semenic, stratul de zăpadă este tot mai mare
Pe Semenic, stratul de zăpadă este tot mai mare

Prima ninsoare de pe Muntele Semenic, de la sfârşitul acestei săptămâni îi bucură numai pe turiştii. Codul Galben pentru ninsoare, emis de meteorologi pune pe jar autorităţile reşiţene. Buldozerele, tractoarele şi autobasculantele cu lamă sunt gata de intervenţie, dacă este cazul.

De marţi, de la ora 12 şi până joi, la aceeaşi oră, judeţul Caraş-Severin este avertizat cu Cod Galben. În zona Muntelui Semenic, stratul de zăpadă depăşeşte la această oră, 2 centimetri.  „La munte, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20-25 l/mp, iar vântul va prezenta intensificări susţinute, viscolind şi troienind zăpada", se arată într-un comunicat de presă al ANM.


Pregătire intensă, la Reşiţa


Peste 20 de maşini de intervenţie, cum ar fi tractoare cu pluguri, autobasculante cu lamă, buldozere şi budoexcavatoare sunt alienate în curtea municipalităţii, pregătite să intervină, de mâine. Reprezentanţii executivului susţin că vor curăţa drumurile, astfel încât să elimine blocajele create de cantitatea de zăpadă ce se anunţă că va cădea. Tot pentru această iarnă, Primăria a organizat o licitaţie ca să cumpere 350 de tone de clorură de calciu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite