Romeo Dumitrescu: "M-aţi agresat, pentru că eram în sală, atunci când aţi sunat !"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romeo Dumitrescu, acuzat de moartea suspectă a Vioarei Avram, susţine că alţi colegi de breaslă sunt vinovaţi de lipsă de profesionalism în acest caz. Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, medicul chirurg a răspuns la mobil, deşi era cu pacientul pe masa de operaţie.

UPDATE AUDIO: Medicul Romeo Dumitrescu aruncă responsabilitatea morţii pacientei lui în cârca medicilor timişoreni, după ce spune că este în timpul actului medical în Reanimare. Acesta ameninţă cu procese chiar din Secţia de Urgenţe.

"Eu sunt în momentul acesta în reanimare şi mă ocup de un bolnav (...) Stau cu bolnavul care se uită la mine în timp ce vă dau explicaţii", spune pe un ton agresiv medicul reşiţean. ASCULTĂ MAI SUS cum ameninţă doctorul acuzat de malpraxis şi cum susţine că medicii timişoreni sunt incompetenţi.


Cazul femeii decedate după două luni de stat prin spitalele reşiţene şi cele din Timişoara a pus pe jar comunitatea medicală din Reşiţa. Romeo Dumitrescu s-a supărat că i s-a cerut o opinie în ceea ce priveşte cazul Vioarei Avram. Ba mai mult, acesta se simte agresat pentru că a fost sunat în timp ce opera.

Sunat ieri pentru a-şi exprima punctul de vedere, medicul reşiţean a oferit explicaţii timp de mai multe minute. Astăzi, marti 13 iulie 2010, după ce a citit despre caz în Adevărul de Seară, ediţia de Reşiţa, medicul Constantinescu lansat ameninţări susţinândă că a vorbit la telefon din sala de operaţie. „M-aţi agresat în timp ce eram în sală. Trebuie să vorbesc cu colegii mei, să vedem cum vom proceda mai departe“, a spus Romeo Dumitrescu. Acesta mai spune că femeia a fost externată de la Reşiţa în stare bună şi că medicii de la Timişoara sunt cei care ar trebui traşi la răspundere.

Dumitru Secăşan, directorul Spitalului Judeţean Reşiţa, spune că sunt interzise discuţiile telefonice în timpul operaţiei, chiar dacă nu există un asemenea protocol. „Nu se vorbeşte la telefon atunci când eşti în sală. Totul se întâmplă înainte sau după intervenţii“, a informat Dumitru Secăşan.

Gavril Soran, președintele Colegiului Medicilor Caraș-Severin, spune că nici nu se pune problema ca Romeo Dumitrescu să fi vorbit la telefon în timpul unei intervenții. „Eu mă îndoiesc că s-a vorbit la telefon în timpul unei intervenții pentru că așa ceva nu se face. În situații excepționale în care intervine o urgență se răspunde la telefon de către personalul care ajută medicii și apoi se transmite informația“, a afirmat Gavril Soran.

Nu se vorbeşte la telefon, atunci când eşti în sală.
Dumitru Secăşan, director SJU Reşiţa

M-aţi agresat în timp ce eram în sală.
Romeo Dumitrescu, medic Spitalul Judeţean Reşiţa

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite