Medic scos basma curată în posibil caz de malpraxis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul Romeo Dumitrescu este acuzat că din cauza sa ar fi murit o femeie. Colegii medicului, care au verificat dacă este vorba despre o culpă medicală, susţin că este exclus ca Romeo Dumitrescu să fi greşit.

Rezultatul anchetei interne de la Spitalul Judeţean în cazul medicului Romeo Dumitrescu, acuzat de malpraxis de soţul Vioarei Avram, femeia care a murit în luna iunie, îl disculpă pe chirurg. Mai mult, ancheta aruncă vina pe medicii timişoreni, care nu ar fi trebuit să o opereze pe femeie, mai devreme de şase luni de la intervenţia de la Reşiţa.


Potrivit regulamentului Colegiului Medicilor, în situaţia în care există o sesizare cu privire la un act medical, se alege un medic referent care face un referat despre ceea ce s-a întâmplat. „Acest referat a fost depus la noi şi urmează să fie analizat de membrii colegiului. Aceasta este procedura legală într-o astfel de situaţie“, spune Gavril Soran, preşedintele Colegiului Medicilor Caraş-Severin, care a adăugat că rezultatul este însuşit şi de for, în proporţie de 90 la sută. 


Proceduri respectate


„În urma studierii actelor medicale întocmite la Reşiţa şi a scrierilor din literatura de specialitatea naţională şi internaţională, medicii reşiţeni au respectat procedurile cu profesionalism“, spune Florin Borţun, cel care a condus ancheta internă. Potrivit acestuia, femeia nu a murit la Reşiţa. „Medicii de la Spitalul Judeţean din Timişoara ar trebui şi ei să recurgă la metoda unei anchete interne, ca să stabilească cu exactitate cauza decesului. În cazul Vioarei Avram nu ar fi trebuit făcută intervenţia legată de reintegrarea ACN-ului şi refacerea tractului intestinal, în mai puţin de şase luni, de la intervenţia de la Reşiţa”, subliniază medicul care a condus ancheta. În tot acest timp, soţul femeii crede că totul se muşamalizează. „Iau în calcul chiar o acţiune în instanţă”, spune Gheorghe Avram, soţul femeii care a murit. 

În proporţie de 90% ne asumăm rezultatul anchetei interne.
Gavril Soran, preşedinte Colegiul Medicilor

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite