Reşiţa: Maşinile cu buşteni străbat Reşiţa după orar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Maşinile cu buşteni străbat Reşiţa după orar
Reşiţa: Maşinile cu buşteni străbat Reşiţa după orar

Tirurile şi maşinile care transportă lemn şi buşteni sunt o problemă atât pentru şoferii reşiţeni, cât şi pentru drumuri. Maşinile de mare tonaj care traversau municipiul la ore de vârf încurcau traficul şi deteriorau asfaltul.

Din acest motiv, autorităţile locale au realizat un grafic prin care se interzice circulaţia maşinilor care transportă buşteni la anumite ore. Cu toate acestea, foarte puţini şoferi care transportă lemn respectă graficul asta pentru că mulţi dintre ei nici nu-l cunosc.

Taxă de circulaţie
Pentru a circula pe drumurile reşiţene, şoferul autoutilitarei cu buşteni trebuie să achite taxa specială în valoare de 3.000 de lei pe an, 600 de lei pe lună sau 250 de lei pe săptămână, în funcţie de preferinţa şoferului. „Am taxele plătite la zi, dar nu cunosc graficul de circulaţie. Ştiu că în mijlocul zilei nu am voie să circul pentru că este traficul intens“, a spus Gheorghe Matiaş, un şofer care transporta buşteni în această dimineaţă. Maşinile de buşteni nu au voie să circule duminica sau în zilele de sărbătoare. În celelalte zile ale săptămânii este permisă circulaţia între orele 06.00 şi 09.00 dimineaţa şi în timpul zilei între orele 15.00 şi 18.00.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite