Reşiţa: Poiana Mărului, locaţia perfectă pentru vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de legende dacice aleg zona pentru a descoperi misterioasa peşteră a lui Scorilo şi tezaurul dacic.

Staţiunea Poiana Mărului este situată la o distanţă de 25 km de oraşul Oţelu Roşu, într-un decor deosebit de pitoresc, dominat de păduri de conifere şi foioase, răspândite între Muntele Mic, Nedeia şi Vârful Pietrei. Staţiunea este plasată la o altitudine de peste 500 metri, pe un teren perfect plan şi este înconjurată de culmile falnice ale munţilor. La Poiana Mărului se poate ajunge pe DN 68 Caransebeş - Haţeg, cu deviere pe lângă comuna Zăvoi.

Raiul iubitorilor de aventură

Amplasată în vârf de munte, având trei lacuri naturale în vecinătate, staţiunea Poiana Mărului oferă cele mai variate posibilităţi de aventură turistică, de la rafting pe apele repezi ale Bistrei, la alpinism şi tiroliană pe piscurile alpine ale Masivului Ţarcu. Nu întâmplător aici s-a retras şi renumitul temerar Dan Paici, supranumit „Lupul Singuratic”, un iubitor de natură şi de acţiune în acelaşi timp.

„Turiştii care vin aici pot face drumeţii pe trasee marcate şi nemarcate sau la alpinism, pe creasta Muntelui Ţarcu, având gol alpin de la 1.500 de metri altitudine. Dacă mai spunem că în zonă sunt cele trei lacuri, Tăul Lucios, Tăul Pietrei şi Tăul Bistrei, unde se poate face de la canoe până la windsurf, orice sport de apă, înţelegeţi de ce turiştii vin aici” a mărturisit Dan Paici, care are o cabană aici.

Un loc de legendă cu comori din vremea dacilor


Renumită printre căutătorii de comori drept ascunzătoarea comorii lui Decebal, Poiana Mărului atrage turiştii şi căutătorii de comori în zonă.  În zonă circulă mai multe legende, cea mai cunoscută fiind cea legată de regele dac Scorillo. Se spune că acesta ar fi fiul lui Decebal şi că, la asedierea Sarmisegetusei, ar fi fost trimis de Decebal să ascundă tezaurul dac de asediatorii romani.

Aurul lui Decebal este aici

Locul unde ar fi ascunsă această comoară ar fi o peşteră din Cleanţul Scorilo, însă nimeni nu ştie intrarea în peşteră. Localnicii spun că prima rază de soare care se iveşte în ziua echinocţiului de primăvară ar indica intrarea în peşteră. Aici se crede că zace de două mii de ani tezaurul Regelui Decebal.

Posibilităţi de cazare pe alese

Staţiunea are o capacitate de cazare de 50 de locuri, în pensiuni de două până la patru margarete. O noapte de cazare aici costă între 50 şi 100 de lei. Acestora se adaugă Hotelul GEAS III care are şi el 31 de camere şi 3 apartamente.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite