Managerul-şpăgar de la spital este trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Telescu a fost dus la audieri, periodic, în timpul arestului preventiv
Mircea Telescu a fost dus la audieri, periodic, în timpul arestului preventiv

Prins în flagrant în timp ce primea şpagă de la administratorul unei societăţi comerciale, bărbatul va da socoteală în faţa legii. Aflat în arest de la finele anului trecut după ce oamenii legii i-au întins o cursă şi l-au prins în timp ce-şi rotunjea veniturile, Mircea Telescu, director al spitalului din Moldova Nouă, va fi prezentat instanţei.

 „În luna februarie 2010, s-a emis rechizitoriul privindu-l pe inculpatul Mircea Telescu, acesta urmând să fie trimis în judecată”, susţine subinspectorul Remus Luca, din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie.

Poliţiştii şi procurorii au depus la dosar probe incontestabile, astfel că, managerul-şpăgar riscă o pedeapsă destul de severă. „În decembrie 2009, denunţătoarea Piştolea Lenuţa a formulat şi a depus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin un denunţ penal. Parchetul a luat legătura cu Serviciul Judeţean Anticorupţie şi, împreună, am organizat acţiunea de prindere în flagrant a managerului care a fost prins în flagrant în parcarea magazinului Plus, în timp ce primea ca mită suma de 4.000 de lei”, mai spune Luca. Mita viza facilitarea încheierii unui contract de furnizare a produselor alimentare.

Dificultăţi administrative

Cum spitalul din Moldova Nouă nu are director-adjunct, toate atribuţiile pe care le avea Telescu revin acum Comitetului Director, condus de directorul medical, Ioan Loor, şi directorul financiar-contabil, Dorina Cioloca. „Activitatea medicală nu a avut de suferit, chiar dacă nu a fost numit un interimar şi nu avem nici adjunct. Din punct de vedere administrativ, putem spune că sunt mici probleme. Asta pentru că, toate deciziile sunt luate de Comitetul Director. Este mai greu în aceste condiţii, pentru că toate hotărârile necesită un timp mai îndelungat de aprobare. În prezent, se lucrează la planul de achiziţii şi noi sperăm ca, în cel mai scurt timp, unitatea să aibă manager, pentru a uşura munca tuturor”, afirmă Claudia Andraş, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale din Clisura Dunării.

„Conform Codului Penal, riscă o pedeapsă cu închisoarea între 3 şi 12 ani şi interzicerea unor drepturi“.
Valentin Cârstea, procuror

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite