Malurile Bârzavei au devenit adevărata ghenă de gunoi a Reşiţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe deşeuri sunt aruncate în albia râului pe porţiunea care trece prin cartierul Lunca Bârzavei
Cele mai multe deşeuri sunt aruncate în albia râului pe porţiunea care trece prin cartierul Lunca Bârzavei

Albia râului care traverserzează oraşul a fost transformată în groapă de gunoi. Chiar sub nasul oamenilor, Bârzava adună pe malurile sale tot ce mătură din locul în care izvorăşte şi până la intrarea în oraş. Principala cauză a gunoaielor pare să fie creşterea nivelului apei.

Pentru o casă aşezată lângă un curs de apă, unii sunt dispuşi să plătească bani grei. Destui reşiţeni sunt privilegiaţi şi apa le trece chiar pe sub geam. Este şi cazul cetăţenilor care locuiesc pe Bulevardul Muncii, la o aruncătură de băţ de râul Bârzava, dar asta nu înseamnă că oamenii au motive de satisfacţie. Apa care străbate oraşul mătură toate gunoaiele ce-i ies în cale şi, în aval, în locurile unde curge mai lin, le depozitează pe mal. Spre disperarea reşiţenilor care au vedere spre un peisaj dezolant.

Vină comună

Principala cauză a gunoaielor pare să fie creşterea nivelului apei. „Când e Bârzava mare, ajung pe mal tot felul de gunoaie. Apoi, apa scade şi acestea rămân pe mal. E clar că Primăria nu poate să le adune în fiecare zi şi nici nu ar fi cazul, dar ar putea interveni măcar o dată la câteva luni”, spune Daniel Ţăpuc, locatar al unui bloc de pe Bulevardul Muncii. Cum arată malurile Bârzavei nu-i place nici Dianei Mirea. „Nu e plăcut să vezi zilnic munţi de gunoaie. Şi asociaţiile de locatari ar trebui să intervină mai des, iar Primăria să trimită oamenii când cantităţile sunt foarte mari, cum e cazul acum”, a spus tânăra.

Măsuri pentru mizerie

Primăria Reşiţa susţine că nu intră în atribuţiunile sale o astfel de acţiune, sarcina de a curăţa albia Bârzavei revenind Apelor Române. Angajaţii Serviciului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin cunosc problema şi au ieşit deja pe teren pentru a-i scăpa pe reşiţeni pe mizerie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite