Mai marii judeţului au provocat scandal în faţa Primăriei Lupac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 150 de oameni revoltaţi i-au gonit pe cei care vor să construiască depozitul ecologic de deşeuri al judeţului la marginea comunei. Apoi, s-au strâns în faţa primăriei pentru a-i cere socoteală edilului-şef şi consilierilor locali care au aprobat proiectul Consiliului Judeţean.

Scandalul depozitului ecologic în care, de la finele lui 2011, ar urma să se adune toate deşeurile din Caraş-Severin ia amploare la Lupac. Responsabilii de proiect au identificat 40 de hectare de păşune de la marginea comunei care ar fi numai bune pentru construirea acestui depozit. Numai că, localnicii nici nu vor să audă de aşa ceva şi, în această după-amiază, i-au pus din nou pe fugă pe cei care au venit să-i convingă de avantajele pe care le-ar avea de pe urma realizării acestui proiect. Ionesie Ghiorghioni, reprezentantul Consiliului Judeţean, Tiberiu Pădurean, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Intercom Deşeuri” sau  Ilie Chincea, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, sunt doar câţiva din cei care şi-au strâns repede bagajele şi au plecat în huiduielile mulţimii, dar înainte de a fi linşaţi. Pentru că, exista şi riscul ăsta.


Contre între autorităţi

    În pas grăbit spre maşină, Tiberiu Pădurean a spus: “Depozitul se va ridica la Lupac, chiar dacă sunt destui localnici care se opun. Există deja o hotărâre a Consiliului Local în acest sens. Ei trebuiau să se împotrivească înainte de hotărârea consilierilor”. Ilie Chincea, şeful Agenţiei de Mediu, a fost mai preocupat să scape de mulţimea furioasă decât să ofere răspunsuri. În schimb, Ionesie Ghiorghioni a încercat să convingă că acest depozit trebuie să fie amplasat la Lupac şi că proiectul se derulează conform planificării, că nu există nicio întârziere şi că totul se află sub control. Îl contrazice însă Marius Cârpean, directorul Gărzii de Mediu. “Suntem deja în mare întârziere. Din 2011, în iarnă, noi ar trebui să depozităm deşeurile de la nivelul întregului judeţ în acest depozit. Noi nu numai că nu am început lucrările, dar nici nu ştim sigur unde va fi amplasat. Este foarte grav”, a mărturisit Cârpean.


Revoltă stinsă cu bere

Odată ce au scăpat de musafirii nepoftiţi, oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi arăta nemulţumirea. Apoi s-au strâns în faţa primăriei pentru a-i reproşa primarului Vlasici şi consilierilor locali că vor se le bage gunoiul sub nas. Edilul-şef a înăbuşit revolta cu bere, servită protestatarilor chiar pe scările primăriei. Apoi, a declarat cu zâmbetul pe buze. “Oamenii nu vor să înţeleagă că nu va fi nicio groapă de gunoi, ci un depozit ecologic, ca peste tot în Europa. Ce sărbătoresc aici?! Că nu se face depozitul la Lupac”, a spus Vlasici.  “Nu vedeţi că primarul le-a dat bere ca să tacă din gură?! Cum să fim de acord să ne aducă gunoiul în comună? Nici măcar nu am fost informaţi”, a reclamat Mihai Duma.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite