Reşiţa: Mai bine şomeri decât ingineri mecanici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Mai bine şomeri decât ingineri mecanici
Reşiţa: Mai bine şomeri decât ingineri mecanici

La cea de-a doua sesiune de înscrieri organizată de Universitatea „Eftimie Murgu”,  doar 18 tineri au optat în prima zi pentru Facultatea de inginerie.

Deşi există locuri vacante pentru cei cu studii superioare în domeniul ingineriei, aceştia nu mai vor să se specializeze pe acest segment.

Singurele oferte de muncă ce sunt puse la dispoziţia persoanelor care au absolvit o facultate sunt, în această săptămână, pentru meseria de inginer electromecanic şi inginer mecanic, se arată într-un comunicat al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

„Am ales Facultatea de Marketing. Nu am ce face cu ingineria. Sunt pasiontă de marketing şi vreau să lucrez într-un domeniu unde să pot pune în aplicare ştiinţa şi arta de a convinge un client să cumpere. După terminarea acestei facultăţi, sper să pot opta şi pentru un master tot în această direcţie”, a spus Bianca Petrescu, o viitoare studentă.

Înghesuială la Marketing

Cei mai mulţi tineri care şi-au depus dosarele în prima zi de înscrieri  la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa au ales specializările Marketing şi Asistenţă socială.

„La încheierea primei zi de înscrieri cei mai mulţi candidaţi şi-au depus dosarele la marketing. Au fost ocupate 15 locuri. În acest moment nu mai sunt decât locuri cu taxă. Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative are toate locurile cu taxă ocupate din vară. În acest moment mai avem aproximativ 105 locuri la fară taxă pentru specializările: contabilitate, asistenţă socială, marketing şi teologie”, a  spus  Gheorghe Popovici, preşedintele comisiei de admitere a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrative.

Mai sunt locuri libere

Facultatea de Inginerie pune la dispoziţia candidaţilor 55 de locuri fără taxă şi 284 de locuri cu taxă. Specializarea cu cele mai multe locuri este ingineria mecanică. Aici sunt 20 de locuri disponibile. Pentru locurile cu taxă, studenţii vor plăti 1.800 de lei pentru un an de studiu. Înscrierile în cadrul celei de-a doua sesiuni se vor finaliza în data de 19 septembrie.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite