Reşiţa: Magistraţii au refuzat să facă grevă în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţi şi personalul auxiliar din cadrul Tribunalului şi Judecătoriilor cărăşene au refuzat să intre astăzi în grevă, deşi spun că sunt solidari cu colegii lor din ţară.

Aceştia mai subliniază că, oricum, astăzi este ultima zi de vacanţă judecătorească şi că s-ar fi judecat numai cazurile urgente sau arestările. Abia de mâine se începe activitatea propriu-zisă în instituţiile din cadrul Ministerului de Justiţie şi atunci se vor pronunţa şi ei. „Deocamdată nu am putut lua nicio decizie, asta pentru că nu avem cvorum. Majoritatea colegilor sunt încă în vacanţă”, a spus judecătorul Rustin Ceasc, vicepreşedintele Tribunalului Caraş-Severin.
Aceeaşi problemă o întâmpină şi personalul auxiliar din justiţie, care nu a luat încă o decizie, aşteptând să vadă şi decizia magistraţilor cărăşeni dar şi revenirea la serviciu a membrilor de sindicat, majoritatea dintre ei fiind încă în concediu. „Am aflat că federaţia a intrat în grevă, la noi însă, nu sunt toţi colegii la lucru. Mai întâi trebuie să facem o Adunare Generală a membrilor de sindicat”, a spus grefierul Erika Cristiana Popa, liderul sindicatului „DEMO Caraş-Severin” al personalului auxiliar de specialitate din cadrul Tribunalului Caraş-Severin. „Astăzi nu sunt probleme, că e vacanţă, dar dacă de mâine vor fi în grevă, ni se vor aduna foarte multe dosare, ceea ce ne deranjează, evident!”, a spus avocatul Cosmin Bolosin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite