Resita: Sate de corturi cresc pe lângă Poiana Lupului de la Gărâna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: Sate de corturi cresc pe lângă Poiana Lupului de la Gărâna
Resita: Sate de corturi cresc pe lângă Poiana Lupului de la Gărâna

Festivalul de Jazz transformă muntele într-un mare furnicar de iubitori ai muzicii.

Mii de pasionaţi de jazz sunt aşteptaţi la ediţia a 13-a a celui mai mare festival de gen din sud-estul Europei.

Iubitorii muzicii de calitate şi-au făcut apariţia la Gărâna, încă de la primele ore ale dimineţii. Cum locurile de cazare în cele 38 de pensiuni din zonă au fost rezervate cu mult timp înainte de deschiderea celei de-a 13-a ediţii a „Gărâna Jazz Festival”, cei mai mulţi dintre pasionaţii de jazz au ales să-şi petreacă weekendul la cort.

„Anul trecut se spune că au fost undeva la 13.000 de oameni dar, la cum văd eu acum că se montează corturi, cred că anul acesta vor fi mult mai mulţi”, a spus un localnic. „Noi preferăm să stăm la cort. E aer curat, e vreme bună, e mai ieftin şi mult mai distractiv. Am venit aici pentru muzică, nu ca să stăm în nu ştiu ce cameră de hotel sau pensiune”, a spus Dana Telescu, aflată pentru a şasea oară la „Gărâna Jazz Festival”.

În schimbul a 50 de lei pe seară sau a 120 de lei, atât cât costă un abonament pentru toate cele trei zile ale festivalului, Marius Giura, organizatorul evenimentului, aduce în faţa publicului nume grele ale jazzului autohton şi internaţional. Cei care şi-au pregătit sufletele pentru muzică de calitate vor asculta în această seară, începând cu ora 19.00, Jazz de Necaz, un super grup al celor mai talentaţi tineri muzicieni români. Va urca apoi pe scenă Andrzej Jagodzinshi, unul din cei mai importanţi pianişti ai scenei poloneze de jazz. Tot astăzi, va susţine un recital revelaţia jazzului european contemporan, laureat a cinci mari premii internaţionale, Nik Bartsch’s Ronin, din Elveţia. Prima seară se va încheia cu apariţia în faţa publicului a norvegienilor de la Terje Rypdal Grup, adepţi convinşi ai mijloacelor electronice de prelucrare a sunetului.

Anul trecut se spune că au fost undeva la 13.000 de oameni, anul acesta vor fi mult mai mulţi
Localnic

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite