Reşiţa: Luptă pentru bronzul european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Luptă pentru bronzul european
Reşiţa: Luptă pentru bronzul european

Şcoala reşiţeană de lupte ar putea obţine noi medalii la europene. Reşiţeanul Andrei Franţ a intrat în recalificări pentru obţinerea unui loc pe podium la CE de juniori de la Tbilisi.

Şcoala reşiţeană de lupte are toate şansele să-şi demonstreze din nou valoarea. Andrei Franţ, elevul antrenorului emerit Adrian Dacica, a intrat în recalificări pentru ocuparea locurilor 3-5 la Campionatele Europene ce se desfăşoară în aceste zile în Georgia, la Tbilisi. Sportivul reşiţean este cotat printre favoriţi la obţinerea medaliei de bronz la categoria 84 de kilograme. Până acum, Franţ nu a pierdut decât un singur meci, cel în faţa georgianului Dato Marsagishvili, care se bate pentru astăzi pentru aurul european. „Am mare încredere în el, deşi competiţia este foarte puternică”, spunea antrenorul Adrian Dacica. Tot pentru un loc pe ultima treaptă a podiumului european se va lupta şi un alt reprezentant al României, Ionuţ Moise.

La feminin, Olivia Neagu, sportivă medalită cu bronz anul trecut la Campionatele Europene din Letonia, a ocupat de data aceasta doar locul zece. Reşiţeanca a resimţit din plin accidentarea de la genunchi, astfel că nu a putut lupta la adevărata sa valoare. „Olivia va trebui operată de menisc. În plus, ea mai are încă un an de juniorat şi toate adversarele ei au fost mai mari ca vârstă. Totuşi, cred că ar fi putut mai mult”, a comentat Adrian Dacica. Astăzi va intra în competiţie şi greul Mihai Turculeanu, sportiv despre care tehnicianul de la CSŞ-CSM Reşiţa spune că va avea o misiune foarte grea şi el urmând a-şi măsura forţele cu adversari mai experimentaţi.

Speranţe mai mari, la Zrenjanin

În timp ce juniorii I au intrat deja pe saltea, cadeţii reşiţeni trag tare la antrenamente pentru a pregăti Campionatele Europene ce vor fi găzduite în perioada 23-26 iulie de oraşul Zrenjanin. În Banatul Sârbesc vor face deplasarea Sebastian Uţă, Adam Babaioana, Gheorghe Enea, Viorel Mici, David Dobre, Nicoleta Ciuhurezu şi Alina Vuc. Dacă bilanţul clubului reşiţean la europenele din Georgia nu a fost unul chiar atât de bogat, în Serbia, acesta ar putea fi mult îmbunătăţit. Mai ales că, Sebastian Uţă pleacă în Serbia din postura de medaliat cu bronz la ediţia precedentă. În sala de antrenament din cadrul Complexului Sportiv Francisc Vaştag se munceşte din greu în aceste zile pentru ca, la ora primei lupte, sportivii reşiţeni să atingă cea mai bună formă. Deoarece, acest aspect pare să conteze cel mai mult la o competiţie de asemenea nivel, unde vin doar sportivi de mare valoare.

Caseta antrenorului:

Adrian Dacica, antrenorul secţiei de lupte de la CSŞ-CSM Reşiţa, aşteaptă de la elevii săi să vină acasă cu medalii. „E greu de spus ce număr de medalii ne-ar mulţumi. Cunoaştem bine valoarea sportivilor noştri, dar şi pe cea a adversarilor. Nu va fi deloc uşor. Cred totuşi că una-două medalii ar fi o performanţă bună, deşi eu am aşteptări mari de la toţi. Oricare poate lua o medalie”, a spus Dacica.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite