PORTRET Luminiţa Laţcu este profesoara care predă graţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra este un exemplu pentru micuţele gimnaste pe care le coordonează. Profesoara şi-a început activitatea ca sportivă la doar cinci ani, atunci când a pus pentru prima dată piciorul într-o sală de sport. Învăţată încă de mică despre frumuseţea sportului, ea nu a ezitat nici un minut în alegerea pe care a făcut-o.

 „Mi-a plăcut de mică mişcarea. Mai ales că acasă, bona mă învăţa diferite mişcări, ştiam să fac sfoara şi podul. Atunci când s-a făcut prima selecţie la grădiniţă, nu am ezitat să merg”, a spus profesoara.

A început o poveste frumoasă
Din acel moment a început pentru Luminiţa o poveste frumoasă bazată pe multă muncă, dăruinţă şi ambiţie. Sportiva a trecut în timp toate obstacolele şi a reuşit să aibă performanţe în activitatea pe care o desfăşura.

La doar opt ani de zile mica gimnastă a luat parte la primul său concurs unde a urcat şi pe podium. „Îmi doream enorm de mult să fac un sport şi gimnastica ritmică a fost cea mai bună alegere. Mergeam cu drag la antrenamente şi îmi doream să am rezultate. Astfel, după trei ani de antrenamente am luat parte la primul concurs la Piatra Neamţ unde am obţinut locul trei”, a spus Luminiţa.

Premiile erau simbolice
Premiile care se primeau la acea vreme erau simbolice pentru sportive, însă însemnau o bucurie enormă, munca lor era răsplătită. „Primul meu premiu a fost o cutie de creioane şi o păpuşă, am fost fericită şi acest premiu m-a motivat pentru a merge mai departe şi pentru  aspira la mai mult”, a mai adăugat sportiva. Luminiţa a avut mereu sprijinul mamei sale, aceasta a fost alături de fiica sa atunci când mergea la concursuri, dar şi în perioada când gimnasta a plecat la lotul naţional pentru a atinge noi performanţe.

„Am avut sprijinul mamei, venea cu mine la concursuri şi atunci când m-am mutat la Timişoara la lot venea foarte des la mine. Acolo aveam un program sever şi am fost departe de familie, însă eram mereu într-o competiţie şi asta mă motiva”, a adăugat gimnasta. Timp de 15 ani, tânăra a avut parte de multe diplome, medalii şi cupe.

După terminarea facultăţii a decis să descopere noi talente şi să predea micilor gimnaste ce a învăţat. „Încerc să descopăr fete ambiţoase, care iubesc acest sport. De la terminarea facultăţii lucrez în cadrul Clubului Sportiv Şcolar din Reşiţa. Şi am bucuria să văd că fetiţele au şi rezulatete, una dintre sportive fiind chiar în lotul naţional”, a încheiat aceasta.

Întrebări şi răspunsuri

Care este cel mai bun rezultat ca sportivă?
Unul din cele mai bune rezultate este câştigarea în 1994 a Campionatului Naţional de Gimnastică Ritmică. La acest concurs am obţinut locul întâi la toate probele.

Cum a fost prima dată când ai păşit în sala de sport ca antrenoare?
Am avut emoţii, am făcut o selecţie şi aveam 60 de fetiţe foarte mici. Lucram cu patru grupe. A fost o provocare să încerc să am grijă şi să îndrum nişte copii de cinci ani.


Ce-i place
„Îmi place să îmi petrec timpul cu familia, îmi plac călătoriile”.

ce nu-i place
„Nu îmi place ipocrizia, minciuna, oamenii leneşi. Nu îmi place când nu reuşim să ne învingem emoţiile”.

Profil
Născută - 27 mai 1979 
Studii - Master în Managementul Educaţional
Ocupaţie - Profesor la catedra de gimnastică ritmică a Clubului Sportiv Şcolar
Familie - Căsătorită, o fetiţă

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite