Reşiţa: Lucrările la gaz au adus în case şi urme de mocirlă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Lucrările la gaz au adus în case şi urme de mocirlă
Reşiţa: Lucrările la gaz au adus în case şi urme de mocirlă

Şanţurile în care sunt îngropate conductele de gaz au fost acoperite cu pământ, motiv pentru care, zona respectivă este acum o mlaştină.

Reşiţenii care locuiesc pe strada Rodnei Nr.4 sunt revoltaţi de faptul că, de ceva vreme, spun ei, sunt obligaţi să circule în zona blocului, acolo unde au garaje şi unde se depozitează gunoiul menajer, mai rău decât pe uliţele de la sat. După lucrările de modernizare a magistralei de gaz executate de E.ON Gaz, şanţurile în care au fost îngropate conductele au rămas neasfaltate, fiind astupate doar cu pământ.

Le intră noroiul în garaje


Prin vocea preşedintelui Asociaţiei de locatari Nr.346, Sergiu Taban, oamenii cer ca asfaltul să fie adus la starea iniţială.
„Mocirla şi gropile nu sunt cauzate de locatari. Noi reclamăm distrugerea asfaltului şi imposibilitatea de a circula pe acest sector. Din câte cunosc, este un proiect E.ON Gaz - Primăria Reşiţa, aceasta din urmă având obligaţia să astupe şanţurile. Problema este că nu repară nimeni, iar dintr-o locaţie civilizată am ajuns un şantier. După ce s-au încheiat lucrările, nu ne mai putem pune maşinile în garaj şi nu putem duce gunoiul prin spatele blocului. Plus că, dacă vii cu maşina curată, pleci cu ea plină de nămol. Băgăm tot nămolul în garaje. Practic, facem un apel către responsabilii Primăriei Reşiţa să refacă asfaltul în spatele blocului”, susţine Taban.

Obligaţia E.On Gaz-ului


Florentina Maghiar, specialist relaţii publice al E.On Gaz, a spus că va prezenta un punct de vedere al companiei în cel mai scurt timp. Alina Cumpan, consilier al primarului Reşiţei, Mihai Stepanescu, a spus că cei care fac lucrările trebuie să refacă zona aşa cum era aceasta iniţial. „Nu este sarcina primăriei să astupe acele şanţuri. Este doar obligaţia executantului lucrărilor respective, indiferent că este vorba de ţevi de gaz, cabluri de curent sau orice altceva. Noi vom cere firmei respective să finalizeze lucrarea”, a spus Alina Cumpan.

"Nu este sarcina primăriei să astupe acele şanţuri. Este doar obligaţia executantului".
Alina Cumpan, consilier primar

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite