Reşiţa: Lucien Hora e pe primul şi afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Lucien Hora e pe primul şi afară
Reşiţa: Lucien Hora e pe primul şi afară

Piloţii reşiţeni au avut rezultate extreme de bune în cursa internaţională de la Lucine, în Slovenia. Revenirea în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă „Dunlop” a întărit moralul piloţilor bănăţeni.

În perioada 7-9 august piloţii UCM Racing Team au participat la Lucine, în Slovenia, la o nouă etapă FIA din Campionatul European de Viteza pe Traseu Montan. Dupa experienţa de la Sternberk, din Cehia, piloţii UCM Reşiţa Lucien Hora, Mircea Pădurean, Christian Nistoran şi Claudiu Ciucă au luat startul şi în cursa de la Lucine, la o nouă etapă din Campionatul European de Viteză pe Traseu Montan.

Traseu cu tradiţie
Traseul de la Lucine are o lungime de 4 km. Altitudinea la start este de 420 metri iar altitudinea la sosire este 620 m. „Din calendarul competiţiilor care s-au desfăşurat la Lucine piloţii UCM Racing Team au participat la 3 dintre acestea: Cupa Europeană FIA la Viteză pe Taseu Montan, Trofeul FIA al Europei Centrale la Viteză pe Traseu Montan şi Competiţia Internaţională FIA la Viteză pe Traseu Montan”, a declarat Cătălin Negreanu, directorul de imagine al UCM Sport, pentru „Adevărul de Seară”.

Victorie importantă
Cei patru piloţi UCM Racing şi-au demonstrat încă o dată valoarea reuşind rezultate deosebite în Slovenia, la etapa de Campionat. Calificările au fost sâmbătă, iar duminică s-a desfăşurat cursa. S-au efectuat câte 3 urcări pe circuit a căror timp s-a cumulat pentru stabilirea clasamentului final. Cei patru piloţi au participat ca echipaj al UCM Sport, cu echipament identic şi aceleaşi caractere grafice pe maşini. „Pot spune că nu am trecut neobservaţi acolo. Crainicul competiţiei a remarcat în repetate rânduri, atunci când venea vorba despre noi, că suntem o echipă, UCM Reşiţa şi că reprezetăm Reşiţa”, a povestit Mircea Pădurean. Piloţii reşiţeni au înregistrat următoarele rezultate: Lucien Hora - locul I la Grupa E2 SH; Claudiu Ciucă - locul 3 la Grupa E2 SH şi locul 2 la grupa N5; Mircea Padurean - locul 3 la Grupa A; Christian Nistoran - locul 4 la Grupa N.

În clasamentul general al cursei, piloţii reşiţeni au ocupat urmãtoarele poziţii: Lucien Hora, locul 15 iar Mircea Pădurean, locul 22. La rândul său Christian Nistoran s-a clasat pe locul 27 iar Claudiu Ciucă pe locul 33”, a spus Cătălin Negreanu. „Ne-a ajutat experienţa de acum două luni din Cehia, tot o etapă de Campionat European şi ne-am adaptat repede. Rezultatele obţinute spun cel mai bine asta: locul III în grupa A, cu maşinile pe care le aveam e foarte bine! Cel mai important este că am reuşit să terminăm cursele şi s-au putut cumula rezultatele”, a spus Pădurean.

"Ne-a ajutat experienţa de acum două luni, din Cehia. Ne-am adaptat repede" Mircea Pădurean, pilot UCMR

colţul pilotului
Hora apreciază experienţa internaţională
Lucien Hora a apreciat experienţa din Slovenia. “A fost greu, se cumulează toate trei urcările, deci trebuie să ai trei timpi buni, nu poţi încălzi cauciucurile înaintea startului. Noroc că la cehi am învăţat toate astea. Adevărul este că sunt maşini puternice acolo, monoposturi de Formula 3 şi Osella. Eu am concurat chiar cu o Osella şi am reuşit să cumulez trei timpi mai buni”, a povestit Lucien Hora.

"Sunt maşini puternice acolo, chiar şi motoare de Formula 3" Lucien Hora, pilot UCMR

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite