Resita: PORTRET/Sergiu Lucian Nica oscilează între politică şi jurnalism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Resita: PORTRET/Sergiu Lucian Nica oscilează între politică şi jurnalism
Resita: PORTRET/Sergiu Lucian Nica oscilează între politică şi jurnalism

Pentru a-şi face un viitor, tânărul încearcă să se implice în cât mai multe activităţi.

Profil

Născut - 25.01.1989 la Caracal
Educaţie - A absolvit anul I al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filozofie şi Ştiinţe ale Comunicării
Experienţă - Este membru devotat al Organizaţiei Studenţilor Universităţii din Timişoara

Sergiu este un tânăr care-şi doreşte să realizeze ceva în viaţă. Pentru aceasta a decis, când era în clasa a XI-a, că trebuie să lupte şi să-şi sacrifice o mare parte din timp. Este singur la părinţi, se caracterizează ca fiind puţin egoist şi este obişnuit să-şi spună punctul de vedere. A făcut acest lucru de când era adolescent şi, chiar dacă a avut probleme la şcoală, nu a renunţat la ideile sale. Pentru că este încrezător şi vrea să schimbe ceva în lumea acesta, a urmat cursuri de jurnalism.

„Am absolvit Liceul la Mircea Eliade, Secţia de Jurnalistică. A fost opţiunea mea. Am crescut într-un regim milităresc-cocoloşit. Părinţii au fost şi severi, dar au ştiut să-mi dea şi o oarecare libertate. M-am îndreptat către jurna, fiind atras de talk-show-uri. Le urmăresc şi acum cu mare plăcere, mai ales pe cele politice şi sociale. Îmi place să urmăresc oamenii şi acţiunile lor”, a spus tănărul. Sergiu recunoaşte că în clasa a IX-a şi a X-a a lăsat la o parte învăţătura.
Şi-a reparat greşeala

în clasa a XI-a

„În primi doi ani de liceu am ignorat învăţătura, dar mi-am revenit. Am avut o colegă, Silvia Neamţu, care era implicată în diverse acţiuni. Era voluntar, făcea de toate. Profesorii o admirau. Mi-am propus să fiu ca ea. Am avut modele în viaţă, dar nu le-am copiat, ci am adaptat exemplele lor la viaţa mea. În clasa a XI-a am devenit şi reprezentant al elevilor”, a spus tânărul. Sergiu nu s-a temut niciodată să spună ce gândea.

„Eu nu am fost de acord ca director adjunct să fie o anumită persoană şi am votat împotrivă. Am avut de suferit. În clasa a XII-a când am organizat balul am fost nevoit să îl anulez. Era foarte târziu, chiar în ziua balului. Nu am anulat nimic, am organizat petrecerea, dar nu ca bal al liceului, ci ca un simplu party. După această decizie am fost suspendat trei zile. Când m-am reîntors la şcoală am scos elevii din clase, pentru că nu aveam căldură. Când am văzut că pot acest lucru, am decis să dau la Ştiinţe Politice”, a explicat tânărul.

Cum a intrat la facultate, Sergiu a început să colaboreze cu Organizaţia Studenţilor din Universitatea Timişoara. Se implică în toate acţiunile, punând suflet în ceea ce face. „M-am simţit foarte bine atunci când am participat la grevă. Am fost bucuros că am reuşit să scot 2.000 de oameni în stradă. Trebuie să luptăm pentru drepturile noastre”, a mai spus tânărul, pasionat de filmele istorice şi psihologice.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt acţiunile la care ai participat de când eşti student ?
Student Fest este manifestarea care le artă tinerilor cultura. Anul viitor am să mă ocup de partea de umor a manifestării. Am participat la It Fest, Sport Fest, seminarii economice şi, bineînţeles greva din aprilie.

Ce vrei pentru viitor? Politică sau jurnalism ?
Cred că jurnalism. Este o muncă interesantă, intri în contact cu diverse persoane, înveţi multe, iar ceea ce este important este că rezultatul muncii se vede imediat. Astăzi fac documentarea, mâine deja se citeşte. Am lucrat pentru câteva publicaţii. Mă simt bine când văd că se citesc articolele mele.

Ce-i place

„Îmi place fotbalul. Îmi place să mă fac util. Îmi place Istoria Gândirii Politice. Îmi place foarte mult să ies la plimbare cu câinele meu, un caniş de şapte ani pe nume Aghiuţă. L-am dresat, latră la comandă. Este foarte inteligent şi sunt mândru de el”, a explicat tânărul.

Ce nu-i place

„Nu-mi place că mulţi nu ştim ce este fair-play-ul. Nu-mi place că am încredere deplină în oameni. Poate că este bine, dar de foarte multe ori am fost dezamăgit. Poate că ar fi mult mai bine dacă am avea  toţi încredere unii în alţii. Nu-mi place că am mici probleme în viaţa personală pentru că mă orientez spre cea profesională mai mult”, a mai spus Sergiu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite