Loredana Vlad este economista pasionată de călătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra mărturiseşte că este o fiinţă a extremelor, care iubeşte cifrele şi oamenii în acelaşi timp. Îi place să cunoască tradiţii şi persoane în permanenţă.Deşi matematicienii şi economiştii sunt cunoscuţi ca şi persoane introvertite, atrase strict de lumea cifrelor, Loredana este cu totul altfel.

Profil


Născută: 04.09.1988
Studii: Studentă anul III, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative, Marketing
Familie: Necăsătorită

Îi place să călătorească şi să îşi facă prieteni mai tot timpul. Deşi a absolvit un profil de filologie la liceu, pentru facultate a ales marketing. „Părinţii mei mi-au lăsat liberatea de a alege şi am vrut să devin studentă la această faculate”. Mai mult decât atât, acum când ajuns în anul trei este olimpică premiantă.
„Am luat un premiu pentru originalitate la ultima olimpiadă naţională de economie, care a avut loc la Reşiţa. Asta este echivalentul locului doi”, spune tânăra. Loredana nu se teme de concurenţă, chiar o stimulează să ştie că sunt mulţi tineri deştepţi, alături de care poate concura la competiţiile naţionale. „Şi de la alte persoane am de învăţat. Sunt mulţi studenţi foarte bine pregătiţi şi e normal să am emoţii, dar încerc să le stăpânesc, astfel încât să nu fie foarte vizibile. Dincolo de toate emoţiile şi de atmosfera de concurenţă, ai prilejul de a cunoaşte alte persoane şi, de asemenea, la astfel de concursuri se leagă prietenii”, a explicat Loredana.


Călătorii printre oameni


Atunci când timpul îi permite, merge în alte ţări: „Îmi place foarte mult să călătoresc, să văd şi să cunosc locuri noi, tradiţii şi obiceiuri noi, să cunosc mentalitatea altor oameni. Cred ca cel mai frumos lucru pe care poţi să îl faci în viaţă e să cunoşti lumea”. A vizitat multe ţări din Europa şi i-a plăcut tot ceea ce a întâlnit în calea ei. „Oamenii sunt surprinzători, idealişti, într-un cuvânt minunaţi”, a adăugat tânăra. Francezii sunt fiinţe calde. „Am fost în Franţa şi m-a surprins lejeritatea oamenilor. Cred că e o naţie care se simte liberă cu adevărat. Oamenii dansează pe stradă, la propriu, şi nimănui nu i se pare ciudat”, a mai spus Loredana.


Şi pentru că tot a venit vorba despre dansuri, tânăra îşi aminteşte cu drag de vremea în care lua lecţii de dans. „Îmi pare rău că nu mai am timp să le practic, dar era minunat când am început să descopăr dansurile de societate. Cred că eram în gimnaziu”. În ciuda pasiunii de descifrare a celor din jur, Loredana îşi doreşte ca în viitor să lucreze cu cifrele şi nu cu oamenii, pe care îi analizează până în cel mai mic detaliu. „Tot ce ţine de markentig e de actualitate şi eu cred că ne întâlnim în fiecare zi cu astfel de elemente. Îmi doresc să lucrez ca şi economist. Dacă acest vis nu se poate concretiza acest vis, şi domeniul turismului m-ar mulţumi”, subliniază Loredana.


Întrebări şi răspunsuri


Care este călătoria care te-a suprins cel mai mult?
În oraşul Bethune. Am luat parte la un curs de logistică, prin intermediul şcolii. Am avut de învăţat multe şi mi-am făcut prieteni noi.

Care este materia ta preferata?
Marketing si tehnici promoţionale, pentru că este foarte interesantă şi mă provoacă să citesc mult mai mult decât ceea ce am de citit pentru facultate.


Ce-i place

„Îmi place să ascult muzică şi să citesc cărţi legate de turism. În cursul săptămânii, aşa îmi petrec timpul liber de obicei”.


Ce nu-i place

„Nu îmi plac oamenii prefăcuţi şi certurile dintre persoane. În general, nici persoanele certăreţe. Instabilitatea unora, de asemenea, mă deranjează. De axemplu, să spună ceva, dar până la urmă să facă altceva”. 


Îmi place să călătoresc, să văd şi să cunosc locuri noi, tradiţii şi obiceiuri noi.
Loredana Vlad, economistă

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite