PORTRET: Loredana Potorac serveşte cei mai pretenţioşi clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Loredana Potorac
Loredana Potorac

Tânăra şi-a petrecut noaptea de Revelion la locul de muncă, în restaurant, iar acest lucru a devenit pentru ea o obişnuinţă.

Loredana este şef de unitate la un renumit restaurant din Reşiţa. „De foarte multă vreme nu fac Revelionul cu familia. Este o muncă titanică să ajungi la rezultatele scontate, dar m-am obişnuit“, povesteşte tânăra. Loredana are două fete care o susţin în tot ceea ce face.

„A fost mai dificil când erau mai mici, acum au înţeles că este necesar să fiu la locul de muncă. Mai nou, vin să mă viziteze la restaurant, iar anul acesta am reuşit să fim pentru prima dată împreună ca o familie“, a adăugat Loredana.

La început a fost ospătar

După ce a absolvit Liceul Economic s-a angajat la unul dintre marile şi cele mai vechi restaurante din oraş. Pentru început a fost ospătar, apoi barman.
„Mi-a plăcut tot timpul să lucrez cu omul, chiar dacă este foarte dificil. Ca orice om, avem şi noi probleme, dar atunci când vine vorba de clienţi, lăsăm totul în favoarea lor. În meseria mea este foarte important să porţi acea mască de om fericit, pentru ca oaspeţii noştri să nu simtă supărările“.

Faptul că este nevoită să coordoneze activitatea personalului din restaurantul la care lucrează a făcut din Loredana o persoană responsabilă, cu mult bun simţ, dar nu în ultimul rând un om calm. „Faptul că am plecat de jos m-a făcut să înţeleg mai bine cum trebuie punctată o cerinţă. Nu fac abuz de funcţie cu colegii mei, pentru simplul fapt că am şi eu un şef înţelegător, pe domnul Graur, de la care am învăţat meserie“, povesteşte tânăra.

Sacrificii de dragul meseriei

Pentru ca reşiţenii să se simtă cât mai bine în noaptea de Revelion, Loredana a pregătit petrecerea cu o săptămână înainte. Acest lucru a constat în studierea celor mai prestigioase reviste de design.

„Clienţii sunt din ce în ce mai pretenţioşi atunci când vine vorba de locul în care vor să se distreze. Este greu să îi mulţumeşti pe toţi. În fiecare an, mă uit să vă care sunt tendinţele de aranjare a mesei festive“, a explicat Loredana Potorac.

Chiar dacă petrece cea mai mare parte a timpului la locul de muncă, Loredana este conştientă de faptul că aceasta este cheia succesului.
„Lucrez de zece ani în acelaşi loc şi mă simt bine aici. Pe parcursul anilor, am reuşit să devenim o mare familie, iar aceste lucruri contribuie la ascensiunea fiecăruia dintre noi“, a încheiat Loredana.

Întrebări şi răspunsuri

Cum reuşeşti să menţii armonia în familie?
Singura mea bucurie este aceea că fetele mele s-au obişnuit cu stilul acesta de viaţă. Sunt fericită că nu am intrat în niciun conflict de generaţie cu ele şi sper să pot menţine acest lucru.

Ce presupune munca de ospătar?
În primul rând, este o meserie frumoasă şi curată. În momentul în care reuşeşti să te adaptezi la orarul prelungit, toate merg ca pe roate.

Ce îţi doreşti de la noul an?
Sănătatea este pe primul loc, atât a mea, dar în primul rând a celor două fete ale mele şi a familiei. Cred că banii nu aduc fericirea, dar cu siguranţă o întreţin, aşa că îmi doresc puţin din fiecare.

Ce-i place
„Îmi place foarte mult să-mi petrec timpul cu cei dragi, Oana şi Denisa sunt centrul Universului meu. Sunt  fericită atunci când reuşesc să transmit fetelor puţin din copilăria mea. Aşa că ne jucăm mult în aer liber“, a declarat Loredana Potorac.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii care nu sunt sinceri. Este foarte grav că în ultimul timp avem parte de tot felul de răutăţi. Fiecare este pe cont propriu, iar grupurile de prieteni sunt tot mai restrânse din cauza invidiei“, a mai spus Loredana.

Profil
Născută. 05.08.1980, Reşiţa
Studii. Liceul Economic
Ocupaţie. Şef  restaurant
Familie. Necăsătorită, două fete: Denisa şi Oana

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite