Reşiţa: Rosso-nerri au două echipe de fotbal în Liga a III-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Rosso-nerri au două echipe de fotbal în Liga a III-a
Reşiţa: Rosso-nerri au două echipe de fotbal în Liga a III-a

FC Şcolar şi Muncitorul debutează  astăzi în al treilea eşalon fotbalistic al ţării. Când toţi microbiştii erau consolaţi cu ideea că fotbalul reşiţean va fi reprezentat doar la nivel de judeţ, federaţia a întins o mână Reşiţei.        

Caraş-Severinul a fost timp de un an de zile unul din puţinele judeţe din ţară fără nici măcar o reprezentantă în primele trei eşaloane fotbalistice şi microbiştii erau convinşi că situaţia penibilă în care a ajuns sportul-rege de la poalele Semenicului va persista încă cel puţin un sezon. Când toată lumea se pregătea de startul campionatului Ligii a IV-a Caraş-Severin, Federaţia Română de Fotbal a dat o mână de ajutor celor câţiva oameni de fotbal din oraş care încearcă să repună Reşiţa pe harta fotbalistică a ţării.

Şcolarii au promovat peste noapte

După  ce toate eforturile primarului Reşiţei, Mihai Stepanescu, şi ale directorului FC Şcolar, Cristia Bobar, de a găsi o variantă pentru ca gruparea din Valea Domanului să evolueze măcar în Liga a III-a au rămas iniţial fără rezultat, cei doi au anunţat că echipa va fi înscrisă în întrecerea judeţeană. Bobar n-a renunţat însă niciodată la ideea ca FC Şcolar să evolueze într-o ligă superioară şi, exact cu patru zile înainte de începerea unei noi ediţii a campionatului Ligii a III-a, s-a bucurat de bunăvoinţa forului de la Bucureşti. „Am reuşit să înscriem echipa în Liga a III-a. Ştiu că nimeni nu se mai aştepta la asta, dar cred că e un pas înainte pentru noi. Un an câştigat. Cred că putem face faţă rigorilor ligii a treia. Nu putem vorbi de promovare sau mai ştiu eu ce obiective, dar putem să ne menţinem, să încercăm să construim o echipă competitivă, bazată pe jucători tineri, care să poată emite pretenţii peste doi-trei ani.  Mă bucur că domnul Mircea Sandu a înţeles eforturile mele şi ale domnului primar şi ne-a întins o mână. Fotbalul reşiţean avea nevoie de asta”, spune Cristian Bobar.

Emoţii cu stadionul

Muncitorul este a doua echipă care va reprenta municipiul de pe Bârzava în noua ediţie a Ligii a III-a. Gospodarii au beneficiat şi ei de faptul că foarte multe formaţii din acest eşalon acuză grave probleme financiare şi au primit acceptul de a juca pe aceeaşi scenă cu fotbaliştii din Valea Domanului. „Noi am ţintit de mult Liga a III-a şi iată că am ajuns acolo. Mai avem ceva emoţii pentru că, înaintea primului meci, stadionul va fi vizitat de comisia de licenţiere. Sper să nu fie probleme şi să putem juca în campionat pentru că ne doream de mult acest lucru. Mă bucur şi pentru FC Şcolar şi sper să facem o figură frumoasă împreună”, a decalarat Viorel Lolea, antrenor principal la Muncitorul. FC Şcolar va debuta astăzi, de la ora 18, pe teren propriu, în compania Progresului Gătaia, în timp ce, Muncitorul va juca tot acasă, de la aceeaşi oră, cu Retezatul Haţeg.

Colţul suporterului

Marcel Guşcă, liderul suporterilor grupării din Valea Domanului, salută revenirea rosso-nerilor într-o competiţie care se mai bucură încă de interes. „Doream mult să revenim. Speram să jucam într-un eşalon cât mai valoros, dar am fi sprijinit echipa şi în divizia D. E greu după ce ai jucat atâţia ani în primele două ligi, dar nu avem altă variantă şi trebuie să fim alături de club şi la bine şi la rău. Le mulţumim Domnului Bobar şi domnului primar şi îi urăm succes şi Muncitorului”, a spus Guşcă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite