Liderul contrabandiştilor de pe Aleea Tuşnad a scăpat a patra oară de cătuşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul tânărului considerat că ar fi liderul grupului infracţional este hotărât să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii după ce Tribunalul Caraş-Severin a casat o nouă încheiere a Judecătoriei Oraviţa în acest dosarul contrabandiştilor de pe Aleea Tuşnad.

Tribunalului Caraş-Severin că judecătorii de la Oraviţa s-au grăbit să înlocuiască măsura obligării de a nu părăsi localitatea cu arestul preventiv în cazul lui Mario Popeţi. Nu este pentru prima dată când se întâmplă asta, motiv pentru care avocatul este foarte supărat din cauza lejerităţii cu care s-ar emite mandate de arestare la Judecătoria Oraviţa. “Voi sesiza Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la ceea ce se întâmplă la Oraviţa, să trimită o comisie. Nu poţi să arestezi chiar aşa. Vedeţi cazul Sorin Ovidiu Vântu, care pentru infracţiunea de ameninţare cu moartea şi în care sunt sume mari de bani a fost pus în libertate. S-a ajuns prea departe, să arestezi pe cineva doar pentru a-l avea în arest, fără a avea nici măcar o probă, doar o plângere penală. Încheierea Judecătoriei Oraviţa a fost casată în totalitate şi, pe fond, s-a respins propunerea Parchetului referitoare la înlocuirea măsurii arestării preventive. În încheierea de la Oarviţa se confundă două insituţii ale dreptului penal total diferite, revocarea şi înlocuirea măsurii arestării preventive”, a precizat Bolosin.


    “Tribunalul Caraş-Severin a casat încheierea Judecătoriei Oraviţa, a dispus anularea mandatului nou şi rejudecarea propunerii de înlocuire a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea. În consecinţă, a dispus punerea de îndată în libertate a persoanei în cauză”, a precizat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.


Arestat pentru încălcarea obligaţiilor
Lăsat în libertate cu obligativitatea de a nu părăsi localitatea şi o serie de alte condiţii, printre care aceea de a nu purta niciun fel de armă asupra lui, Mario Popeţi s-a ales cu o plângere penală ca urmare a unui incident petrecut în noaptea de miercuri, la care acesta susţine că nici măcar nu a fost de faţă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa l-a reţinut pentru 24 de ore şi l-a prezentat instanţei cu propunerea de a-i fi înlocuită măsura obligării de a nu părăsi localitatea cu aceea a arestului preventiv. Judecătoria Oraviţa a admis propunerea procurorului revocând măsura preventivă de a nu părăsi localitatea şi dispunând emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pe timp de 30 de zile.

Mario Popeţi a făcut recurs, Tribunalul Caraş-Severin dispunând punerea de îndată a acestuia în libertate. “Cosmin Bolosin, avocatul tânărului, consideră că s-a ajuns prea departe în acest dosar. “De nenumărate ori am dat declaraţii şi am spus cum sunt încheierile date de Judecătoria Oraviţa. Întotdeauna mi s-a dat dreptate când am făcut recurs şi astăzi, fiind săptămâna mare, nu mai doresc să comentez modul cum s-a dat acea închiere de înlocuire a măsurii de a nu părăsi localitatea cu măsura arestului preventiv. Vreau doar să spun că pentru a patra oară mi s-a dat dreptate mie şi clientului meu, căe Judecătoria Oraviţa se joacă pur şi simplu cu starea de libertate a unui om. Este foarte periculoasă panta pe care se merge la Judecătoria Oraviţa. Vă declar în premieră că am de gând să reclam CSM-ului ceea ce se întâmplă la Judecătoria Oraviţa, modul cum se arestează, fiindcă efectiv se încalcă dreptul fundamental al omului de a fi liber. Clientul meu a fost arestat a patra oară şi de fiecare dată decizia a fost revocată de un complet de trei al unei instanţe superioare”, a precizat avocatul Bolosin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite