Liceanul care a omorât un bătrân din doi pumni a scăpat de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Maxim, tânărul de 21 de ani care a băgat un bătrân în pământ după ce l-a lovit în figură ca urmare a unui conflict spontan, ce a avut loc în toamna anului trecut, în faţa complexului comercial “Victoria” din Reşiţa, nu va sta nici măcar o zi în spatele gratiilor.

Condamnat de Tribunalul Caraş-Severin la o pedeapsă de trei ani închisoare cu executare, tânărul a atacat sentinţa cu apel, iar la Curtea de Apel Timişoara a găsit mai multă îngăduinţă. Magistraţii timişoreni i-au admis apelul şi, rejudecând, au dispus “suspendarea condiţionată a executării pedepsei de trei ani închisoare aplicată inculpatului de prima instanţă”.
    “Considerăm că hotărârea instanţei de apel este temeinică şi legală. Instanţa a reţinut starea de fapt aşa cum rezultă din probele administrate în cauză, respectiv cele recunoscute de clientul meu prin declaraţiile date, atât în faza urmăririi penale, cât şi în faţa instanţei de fond. A reţinut în mod corect, ca şi circumstanţă atenuantă legală, dispoziţiiţe art.73 lit. a CP, ceea ce nu a făcut şi instanţa de fond, tocmai datorită faptului că a existat o apărare legitimă din partea inculpatului”, a declarat Loredana Sabo, avocata tânărului.


Andrei Maxim a recunoscut că, fără voie, l-a lovit pe Alexandru Bălan. “Mai mult decât atât, victima se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Reacţia inculpatului a fost rezultatul stării de temere cauzată de reacţia neprevăzută a victimei”, a adăugat apărătorul inculpatului.


“A omorât un om! Nu e posibil să fie încă în libertate acest individ, trebuie trimis după gratii”,
George Bălan, fiul victimei


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite