Tinerii urmează cursuri de schi de la un instructor de renume internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coco Galescu îi învaţă pe micuţi să se descurce pe munte
Coco Galescu îi învaţă pe micuţi să se descurce pe munte

Alpinistul Coco Galescu îşi petrece timpul pe Muntele Mic, alături de copiii pasionaţi de sporturi de iarnă. Cinci instructori de schi din judeţ le predau lecţii micuţilor şi îi învaţă cum să se apere de pericolul munţilor, în plină iarnă. Această tabără de iarnă îşi propune să îi înveţe pe copii să aibă încredere în forţele proprii.

Peste 30 de copii s-au adunat în tabăra de iarnă de pe Muntele Mic, ca să înveţe să schieze. Instructorul lor, alpinistul Coco Galescu, este ajutat de încă patru instructori, ca să facă faţă volumului mare de muncă. „Iniţiem aceste cursuri în fiecare an, pentru că au succes la copiii pasionaţi de sporturile de iarnă”, spune Coco Galescu. Mai mult decât atât, această tabără de iarnă îşi propune să îi înveţe pe copii să aibă încredere în forţele proprii şi să înveţe să se descurce singuri, în situaţii limită.


Instructorii îi supervizează cu atenţie


„Dacă acasă părinţii sunt protectivi în exces, aici îi învăţăm ce însemnă libertatea, în bunul sens al cuvântului”, a adăugat alpinistul. În primele ore ale taberei de iarnă, care a început la sfârşitul acestei săptămâni, copiii învaţă să se echipeze singuri.  Răzvan Ioaniţescu, alături de soţia sa, îl ajută pe Coco Galescu să îi stăpânească pe copii. „Să lucrezi cu cei mici este o activitate care îţi dă satisfacţii mari. La sfârşitul taberei, ei nu îşi vor mai dori să plece.Dacă ei sunt mulţumiţi, şi noi suntem bucuroşi de rezultatele lor”, spune Răzvan Ioaniţescu, instructorul de schi.


Tinerii iubesc muntele


Robert Bogdanov are 13 ani, iar de patru ani vine în toate taberele oraganizate de Clubul Montan Caransebeş şi Coco Galescu. „Îmi place să schiez şi mă simt bine în această tabără, alături de cei de la club. Aici am învăţat ce înseamnă muntele”, povesteşte Robert din Timişoara. Octavian Socan are aceeaşi vârstă şi este pasionat de sportul alb. „Deşi locuiesc în Timişoara, îmi place să vin în fiecare iarnă la Caransebeş şi să urc pe Muntele Mic”, spune Octavian. Tabăra de iarnă durează şapte zile.


Copiii au vârste cuprinse între 7 şi 14 ani. Ca să îi trimită pe Muntele Mic, părinţii au plătit 790 de lei, sumă în care intră toate cheltuielile legate de transport, masă şi cazare. Această tabără se încheie pe data de 23 decembrie, iar seria următoare va urca pe munte din data de 4 ianuarie.

Cursurile au succes la copiii pasionaţi de sporturile de iarnă.
Coco Galescu, alpinist

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite