"Judeţul" nu dă doi bani pe refuzul sătenilor de a accepta gunoiul lângă gospodării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenilor din Lupac li se bagă pe gât deşeurile adunate din tot judeţul Caraş-Severin ca urmare a unei hotărâri a Consiliului Local şi a faptului că reprezentanţilor Consiliului Judeţean nu le pasă că marea majoritate a localnicilor nici nu vrea să audă de acest proiect.

După ce au fost forţaţi să plece din căminul cultural din Lupac în huiduielile mulţimii în două rânduri, reprezentanţii judeţului şi responsabilii de mediu au programat o nouă dezbatere publică pe tema depozitului de deşeuri ce urmează să deservească întreg Caraş-Severinul, dar de data aceasta în şcoala din sat. La porta instituţiei de învăţământ, doi poliţişti cereau documentele oricărui cetăţean care ar fi vrut să asiste la dezbateri. Deranjaţi de atitudinea celor care doresc să aducă deşeurile din tot judeţul la margine satului lor, oamenii au refuzat să mai intre în şcoală, unde oricum nu ar fi încăput toţi. După mai bine de jumătate de oră, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionesie Ghiroghioni, şi-a luat inima în dinţi şi a ieşit în curte pentru a-i convinge pe oameni să asculte cât de multe beneficii ar avea de pe urma realizării acestui proiect.


“Nu contează ce spun oamenii!”
Mai întâi le-a vorbit oamenilor prin gard. Reproşându-i-se acest lucru, a ieşit în faţa şcolii, unde a fost întâmpinat cu un cor de fluierături şi huiduieli. “Paşii au fost făcuţi în proiect, este o investiţie de 30 de milioane de euro şi nu contează ce spun oamenii. Noi avem hotărârea Consiliului Local Lupac, care a votat proiectul în unanimitate”, a spus Ghiorghioni văzând că nu are niciun succes în faţa sutelor de oameni furioşi. “Nu vedeţi ce aroganţi sunt? Nici nu ne lasă să intrăm, ne cer buletinele. Avem peste 370 de semnături împotriva acestui proiect şi cerem Consiliului Local Lupac să anuleze hotărârea. Nu avem nevoie de facilităţile despre care ne tot vorbesc. Să-l facă unde sunt oameni mai necăjiţi şi au nevoie”, spune Gheorghe Bosilcă, un localnic.
La faţa locului a venit şi deputatul Mihai Radan, care a comentat la rândul său scandalul care ţine de câteva luni. “Oamenii au peste 370 de semnături prin care resping această idee şi au cerut Consiliului Local să reexamineze hotărârea şi să o anuleze. Dar consilierii nu fac asta. Este foarte urât ce a spus Ghiorghioni. Din postura lui nu avea voie să spună aşa”, a declarat Radan. În drum spre maşină, Ghiorghioni le-a promis contestatarilor încă o dată că depozitul ecologic de deşeuri va fi ridicat pe păşunea comunei chiar dacă ei continuă să facă scandal.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite