Reşiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă este înglodat în datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă este înglodat în datorii
Reşiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă este înglodat în datorii

Problemele vin de la faptul că spitalul are cele mai mari datorii din ultimii 20 de ani.

Gheorghe Bonţu este un reşiţean de 69 de ani care a avut ghinionul să se interneze în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Bărbatul are probleme cardiologice şi astăzi este a doua sa zi de internare. Reşiţeanul spune că este jale mai ales în privinţa hranei şi medicamentelor.

“Mâncarea de aici nu poate fi mâncată. Soţia îmi aduce mâncare în fiecare zi. Dar nu asta este cea mai mare problemă, ci medicamentele. Spitalul spune că nu are bani să-mi plătească medicamentele, acum o aştept pe soţia mea să mi le cumpere de la farmacie” a spus Bonţu.

Mulţi dintre pacienţii spitalului se confruntă cu aceleaşi probleme din cauză că o mare parte din datoriile pe care unitatea sanitară le are sunt pentru medicamente. “Fără să punem la socoteală facturile care încă au termen de achitare, spitalul are datorii la medicamente de peste 600.000, datorie istorică”, a spus Alexandru Ţurescu, directorul financiar al spitalului.

Directorul financiar spune că încă nu există pericolul ca furnizorii de medicamente să le refuze comenzile, însă nu este exclus ca aces lucru să se întâmple.

Datorii la mâncare

“Sunt director financiar de aproape 20 de ani însă niciodată datoriile nu au fost aşa mari”, a adăugat directorul Ţurescu. Mâncarea spitalului este şi ea un ghimpe în buget. De aproximativ un an, serviciile alimentare sunt privatizate. Mâncarea este furnizată pacienţilor de o firmă privatizată, la care spitalul datorează o sumă mare de bani. Aproape 1.700.000 de lei.

De pe anul trecut, spitalul a rămas cu o datorie de peste 3 milioane de lei, bani la care se adaugă şi facturile anului curent. În total, la ora actuală, unitatea sanitară din Reşiţa are o datorie de aproape 10.400.000 de lei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite