Judecătoria Moldova Nouă a arestat 14 persoane în dosarul furtului de fier vechi din Clisura Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea preludiciului estimat în acest dosar se ridică la 90.000 de lei. Pe lângă hoţii de fier vechi au fost încătuşaţi şi mai mulţi complici ai acestora, angajaţi ai firmei de pază care are grijă de ce a mai rămas din fosta mină de cupru din Moldova Nouă.

La propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru 14 dintre persoanele reţinute în urma descinderilor de joi, din mai multe locaţii din Clisura Dunării. Alte şase persoane, printre care şi patronul unui centru de colectare a fierului vechi, au primit interdicţia de a părăsi localitatea. Reprezentantul ministerului public a făcut însă recurs. Aceeaşi cale de atac au urmat-o şi cei arestaţi, astfel că, săptămâna viitoare, cu toţii vor apărea în faţa magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin. Cu ocazia percheziţiilor nu a fost confiscate numai fier vechi despre care există date că a fost furat din patrimoniul SC Moldomin. “Au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 20 de tone material feros, un pistol marca TT, sumele de 6.220 euro şi 13.250 lei şi 38 de telefoane mobile”, a precizat comisarul-şef Dan Bortiş.
    “Clientul meu este cercetat în stare de libertate, dar Parchetul a făcut recurs. I se reţine infracţiunea de complicitate la furt calificat. Deocamdată, clientul meu şi-a rezervat dreptul la tăcere, în sensul de a nu da nicio declaraţie în această fază procesuală incipientă a acestui dosar”, a spus avocatul Cosmin Bolosin, apărătorul lui Dănuţ Cristian Ţiţirigă, patronul unui centru de colectare a fierului vechi din Moldova Nouă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite