Reşiţa: Judecători săraci cu mâinile murdare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Judecători săraci cu mâinile murdare
Reşiţa: Judecători săraci cu mâinile murdare

Magistraţii reşiţeni se plâng că recesiunea îi loveşte acolo unde nu se aşteptau: la căldură, curent şi igienă. Problemele financiare cu care se confruntă sistemul judecătoresc au stat la baza deciziei de restrângere a cauzelor pe care aceştia le soluţionează.

Lipsa banilor a început să se resimtă şi în instanţele din judeţ chiar din primele luni ale acestui an. Judecătorii se plâng că bugetul subţire le aduce probleme la care nici nu s-ar fi gândit până acum.
„La Judecatoria Moldova Noua a fost restricţionat programul de funcţionare al centralei termice la şase ore pe zi. Astfel, a crescut consumul energiei electrice. Instalaţia nu a făcut faţă şi a cedat. La Judecatoria Oraviţa, pentru că nu era asigurat necesarul de lemne, au fost dezafectate  patru birouri, iar încalzirea sălii de şedinţă s-a efectuat doar trei ore dimineaţa, ceea ce a creat un disconfort major, în principal justiţiabililor”, a spus judecătorul Lidia Barac, preşedintele Curţii de Apel Timişoara.

Telefoane cu ţârâita
Suma solicitată în buget pentru convorbirile telefonice şi serviciile poştale este de peste 37.000 de lei. Suma a fost aprobată doar pe jumătate, iar în acest moment Tribunalul are o datorie la Poşta Română de aproape 100.000 de lei, iar la Romtelecom, de peste 4.000 de lei.
Magistraţii spun că şi robele arată situaţia în care sunt. „Am roba de 13 ani. Se poate vedea pe etichetă că este făcută de Întreprinderea de Confecţii Târgşor. Colegii mei care au venit în ultimii ani au fost nevoiţi să-şi cumpere material şi să-şi facă robele”, a declarat judecătorul Daniela Deteşan. Deplasările judecătorilor din judeţ sunt suportate din banii proprii, iar decontările sunt doar o amintire. Valoarea totală a datoriilor Tribunalului este de peste 180.000 de lei.

Nu au bani de săpun şi de curent
Materialele necesare pentru curăţenie, dar şi prosoapele şi săpunurile nu sunt trecute în buget. Suma solicitată a fost de 90.000 de lei, dar nu a fost aprobată. Restanţele către furnizorul de gaze sunt de 4.000 de lei, iar către societatea de electricitate, de peste 11.000 de lei. La Tribunalul Caraş a fost tăiată şi apa curentă.  

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite