Jocuri la consolă în loc de zăpada de pe pârtiile din Munţii Banatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jocurile la consolă le ocupă multor tineri cea mai mare parte din vacanţa de iarnă
Jocurile la consolă le ocupă multor tineri cea mai mare parte din vacanţa de iarnă

Singura bucăţică de iarnă de care tinerii au putut profita până acum în mini vacanţa de Crăciun este patinoarul din centrul oraşului. Pentru a nu se plictisii aceştia au ales competiţiile pe Playstation şi Nintendo Wii. De pasiunile tinerilor profită administratorii de localuri care au pus la dispoziţia lor aceste jocuri.

Anul acesta, zăpada se lasă aşteptată, astfel că tinerii au găsit o soluţie ingenioasă de a-şi petrece timpul liber. Pe lângă plimbările în parc sau partidele de biliard, ei se întrec în jocuri pe televizor în pub-urile reşiţene. „Este foarte distractiv, vin aici la un suc cu prietenii şi am ocazia şi să mă joc la Playstation sau la Nintendo Wii, o consolă de jocuri cu un sistem de control inovator care îţi oferă posibilitatea de a face mişcări în timp real”, a spus
Darius Pătraşcu, elev în clasa a XII-a.

Alungarea plictiselii

Ideea patronilor de pub-uri şi cafenele din oraşul de pe Bârzava este foarte apreciată de toţi tinerii. La Cafeneaua Campionilor vin zilnic grupuri de tineri care se întrec în cursele virtuale cu maşini. „Suntem patru colegi care venim în jurul orei 10.00 la cafea şi atunci începe distracţia. Ne jucăm pe Playstation. Facem campionat şi ne testăm calităţile. Cine câştigă are consumaţia plătită de cei care au pierdut. De multe ori, stăm şi cât patru ore şi ne jucăm”, a spus Paul Radu, un tânăr care nu se plictiseşte în vacanţa de iarnă.

Seară de jocuri

Cei care iubesc fotbalul pot merge în pub-ul derby-urilor unde pot juca UEFA 2008 alături de prieteni. „Joia este seara de jocuri la noi, dar tinerii vin în fiecare zi pentru a se juca. Este un mod de relaxare, de a sta cu prietenii şi, binenţeles, de distracţie”, a spus Alexandru Dan, administrator pub.
Jocurile pe televizor nu sunt sigurele preocupări de timp liber ale tinerilor reşiţeni. Îşi pun patinele în picioare şi se întrec până seara târziu pe patinoarul din centrul oraşului. Pasionaţii de înot au culoare libere în bazinul olimpic din Reşiţa. Centrul de voluntariat Mansarda este un alt loc unde tinerii pot juca pingpong sau pot urca pe panoul de escaladă.

Cât te costă distracţia de vacanţă
Tinerii reşiţeni preferă să meargă în cluburi pentru că jocurile la consolă sunt scumpe. Preţul unui Wii poate ajunge până la 1.500 de lei, iar preţul unui joc este de cel puţin 100 de lei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite