Reşiţa: Bettina Jigmond călăreşte sute de cai putere (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra iubeşte viteza, motoarele puternice şi sprinturile auto pe trasee montane dificile.

Profil
Născută - 25.07.1980, în Reşiţa
Educaţie - Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu“ Reşiţa
Experienţă - Din 2004 lucrează în cadrul UCM Group

Bettina, sau Bety cum îi spun prietenii şi apropiaţii, este o tânără plină de viaţă. Chiar dacă are o constituţie destul de firavă, Bettina s-a încumetat să se ia la întrecere cu caii putere şi să intre pe traseele de curse. De mică a fost înconjurată de băieţi şi s-a jucat cu maşinuţele. A fost diferită de celelalte domnişoare. Secretele Bettinei erau încredinţate, în copilărie, celui mai bun prieten, Markus.

Păpuşile, atracţie slabă

„Nu obişnuiam să mă joc cu păpuşile. În generală am jucat handbal. Timp de patru ani. Am fost extremă dreapta şi pivot.  Nu am excelat în acest sport. Aveam o pasiune pentru maşinuţe şi am simţit că-mi place să conduc de când am făcut şcoala de şoferi. La 18 ani am luat permisul. Dragostea pentru automobilism am furat-o. Cum lucrez în cadrul Clubului Sportiv al UCM Group, nu am putut să scap de microb. Acolo toată lumea vorbeşte numai despre sport şi curse. Cu multă dragoste şi cu multă pasiune. Lucien Hora este cel care m-a încurajat să intru pe traseu. De la dânsul am învăţat foarte multe”, a spus tânăra.

Concurează de puţin timp

Prima competiţie la care a participat Bettina a fost anul trecut. A concurat cu un Mitsubushi de Grupa N. Maşina era una standard, de serie şi fără modificări. „Am avut emoţii foarte mari. Nu am mai ştiut ce să fac atunci când l-am auzit pe Nea Ţucu fluierând. Am uitat la linia de start. Am tremurat pe tot traseul, chiar şi după ce am trecut linia de sosire. Prima cursă a fost pe Valea Domanului. Am alergat aproximativ patru kilometri şi am ieşit pe locul III la debutanţi”, a spus tânăra.

Bettina spune că a fost sub euforia concursului chiar şi a doua zi după competiţie. A doua cursă la care a participat a fost la Poiana Braşov, la Campionatul Naţional de VTM. „Am concurat pe un Golf  1, cu motor de 1,6. Nu am cunoscut maşina. Cu o oră înainte de concurs am testat-o un pic în ţarc. Nu ştiam nici cum să o bag în viteză.  Până la urmă am ieşit bine, tot pe locul III. O altă competiţie la care am participat, tot anul trecut, a fost la Câmpulung”, a mai spus Bettina.

Nu a concurat anul acesta

Anul acesta tânăra nu a concurat, dar speră ca anul viitor să facă acest lucru. „Având în vedere că băieţii din club sunt în concursuri internaţionale în acest an, eu stau deoparte. Visez totuşi să am o maşină pentru curse. Chiar dacă nu concurez în acest moment, pregătesc concursul care se va organiza în data de 5 iulie, Cupa Reşiţei. Vor fi trei evenimente mari. Atunci se va desfăşura Campionatul Internaţional de VTM, va fi prima etapă de la Reşiţa, va avea loc o etapă judeţeană de VTM, dar şi un campionat naţional de viteză. Sperăm să se înscrie cât mai mulţi”, a mai spus tânăra.

Întrebări şi răspunsuri
Bărbaţii nu privesc cu ochi buni femeile la volan. La tine cum se uită?
E adevărat că aruncă o privire mai lungă, mai ales atunci când mă aflu în maşina de curse. De multe ori, la semafor, sunt provocată să fac liniuţe, dar  eu îmi potolesc setea de adrenalină în coastă.

Cum poţi stăpâni sute de cai putere la numai cei 165 de centimetri ai tăi?
Este o senzaţie şi o emoţie extraordinară. Eu am alergat pe o maşină ce avea sub capotă 280 de CP. Tremuram minute bune şi după ce treceam linia de sosire.

Cum au reacţionat părinţii tăi când le-ai spus de curse?
Nu le-am cerut părerea. I-am anunţat doar. Au fost surprinşi şi insistă să fiu atentă.

ce-i place
„Îmi plac oamenii sinceri, oameni care nu mint şi care au puterea să spună lucrurilor pe nume.Îmi plac călătoriile şi drumeţiile. Când plec în astfel de călătorii am aparatul de fotografiat la mine mereu. Fac foarte multe fotografii, mai ales peisaje”, a spus Bettina.
ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii care mint şi care nu-şi păstrează cuvântul. Nu-mi place că oamenii sunt egoişti şi răi. Nu-mi plac oamenii care vor prin orice mijloc să câştige ceva. Este trist că lumea nu este înţelegătoare. Ar trebui să fim mai buni şi mai toleranţi unii cu alţii”, a mai spus tânăra.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite