Jaful armat nerezolvat este motiv de glumă pentru cetăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jaful de la finele lunii noiembrie s-a produs în 90 de secunde, iar angajatele băncii au fost ameninţate cu pistolul
Jaful de la finele lunii noiembrie s-a produs în 90 de secunde, iar angajatele băncii au fost ameninţate cu pistolul

Cetăţenii au început deja să facă glume pe seama cazului nerezolvat al jafului armat de la sucursala băncii din Govândari. Aseară, un bărbat a mobilizat în spirit de glumă poliţiştii, că în Govândari are loc un nou jaf armat. Nici la această oră, oamenii legii nu i-au dat de urmă.  

Jaful armat din data de 30 noiembrie, atunci când doi bikeri au atacat sucursala Băncii Reiffeisen din cartierul Govândari, a devenit subiect de glumă. Nici până acum poliţia nu i-a găsit pe cei doi jefuitori, iar cetăţenii sunt puşi pe şotii. Un bărbat a sunat aseară la 112 şi a alertat autorităţile că la o altă sucursală de bancă din acelaşi cartier ar exista o tentativă de jaf armat. Mascaţii, jandarmii şi poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, unde au avut parte de o mare surpriză. Au găsit o zonă extrem de liniştită.

Patrule până-n zori

„Ca să micşoreze şansele de petrecere a unui astfel de eveniment, oamenii legii au verificat toate sucursalele de bănci din Reşiţa”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Adriana Beţa. Patrule ale poliţiei şi jandarmilor au bântuit străzile oraşului până la orele dimineţii. 

Autorul apelului fals nu a fost identificat. „A sunat din afara localităţii şi şi-a dat nume fals, după care nu a mai răspuns la telefon”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiştilor. Când va fi prins, el va primi o amendă de 500 de lei şi va suporta cheltuielile pentru mobiziarea echipelor de cercetare.

Deşi de la jaful armat care a avut loc la finele lunii noiembrie a trecut mai mult de o lună, poliţiştii nu au identificat încă cele două persoane. Cei doi au ameninţat cu pistolul angajatele băncii, după care au furat 5.000 de euro şi o sumă semnificativă de lei.

Hoţii de pe motocicletă

Cele două persoane care au jefuit banca din Reşiţa, în noiembrie, aveau pe cap căşti de motociclist, iar după 90 de secunde, atât cât a durat jaful, au fugit de la locul faptei pe un motor.

Azi la Reşiţa, mâine la Paris
Potrivit specialiştilor, hoţii voiajori operează astăzi la Reşiţa, iar mâine ei pot fi în orice capitală din Europa. Doctorul în psihologie Tudorel Butoi (foto) a declarat că, tocmai din acest motiv, şansele ca autorii jafului să fie identificaţi sunt mici. „Hoţii de la Reşiţa au acţionat în căutarea luxului pe care l-au văzut la televizor”, a mai spus profesorul universitar. Potrivit lui Tudorel Butoi, cele două persoane au în spate academia puşcăriei şi ar putea fi chiar persoane analfabete.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite