Reşiţa: Iubitorii de înot aleg Dunărea în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Iubitorii de înot aleg Dunărea în weekend
Reşiţa: Iubitorii de înot aleg Dunărea în weekend

În Caraş-Severin sunt de trei ori mai puţine pensiuni pe malul Dunării decât în Mehedinţi sau pe malul sârbesc.

Dunărea este o alternativă extrem de utilă pentru iubitorii de soare şi baie, la sfârşit de săptămână.
Decât să facă 1.000 de kilometri până la mare bănăţenii preferă să facă maximum 200 de kilometri până la Dunăre. Pentru a-şi atrage clienţi, pensiunile şi-au diversificat serviciile, închiriind bărci, colaci de salvare sau organizând plimbări cu vaporul ori cu banana pe Dunăre.

Program de weekend

Cei mai fideli turişti ai zonei sunt pescarii, care preferă să vină aici vara pentru că este anotimpul cel mai prielnic pentru prins somn. Nu de puţine ori aventurile s-au finalizat cu capturi de „adevăraţi monştrii” de peste 80-100 de kilograme.

O noapte de cazare nu costă mai mult de 50 de lei la pensiunile de 2 margarete şi nu depăşeşte 100 de lei la trei stele, respectiv la pensiunile de trei margarete. Iar atunci când se satură de pescuit, turiştii pot închiria o barcă sau se pot plimba cu vaporul ori cu banana. „Eu merg în fiecare vară două săptămâni la Dunăre, cu cortul. Nu stau mai mult, dar au fost ani în care am prins şi somni de 70 de kilograme”, spune Gheorghe Şerengău, un împătimit pescar din Caransebeş.

Pescarii sunt principalii turişti

„Este bine că lumea vine la pescuit, dar ar trebui ca autorităţile să amenajeze locuri speciale de campare, să îi taxeze pe turiştii cu corturile, astfel încât şi comunitatea să se folosească de ceva. Acum, ei nu plătesc nimic, nimănui!”, spune Corneliu Popovici, preşedintele unui ONG care monitorizează zona.

Preţuri pentru divertisment

*Închiriat colac uriaş: 30 de lei pentru 2 persoane 10 minute
*Cursă cu banana pe Dunăre: 10 lei - 10 minute
*Închiriat barcă: 10 lei/persoană
*O plimbare cu vaporul: 40 de lei de persoană

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite