Reşiţa: Îşi îngroapă al doilea copil într-o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Îşi îngroapă al doilea copil într-o lună
Reşiţa: Îşi îngroapă al doilea copil într-o lună

Accidentul de muncă de la Combinatul Siderurgic Mechel Oţelu Roşu lasă urme adânci în familia Lupu. În timp ce inginerul Damian Luchi era condus pe ultimul drum, s-a stins şi unul din cei doi muncitori răniţi de oţelul încins.

Cele mai negre previziuni ale medicilor, ale familiei şi colegilor de breaslă s-au adeverit, astfel că, ieri, Trăilă Lupu, unul din cei doi muncitori răniţi în accidentul de la oţelăria Combinatului Siderurgic Mechel din Oţelu Roşu, a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara. În celaşi timp, Luchi Damian, inginerul care a murit pe loc în accidentul petrecut în noapte de luni spre marţi, era condus de cei dragi pe ultimul drum. Arsurile profunde, care se întindeau pe aproape 98 la sută din suprafaţa corpului, mai ales la nivelul căilor respiratorii, nu-i dădeau bărbatului de 38 de ani decât şanse infime de a supravieţui. Ştiind asta, familia şi colegii lui Trăilă Lupu s-au pregătit din timp de înmormântare. „E gata şi Trăilă. Nu avea nicio şansă să scape. Ne-am pregătim şi pentru el”, a spus liderul de sindicat Vasile Sabău.

A lăsat un copil orfan
Moartea lui Trăilă Lupu reprezintă o imensă tragedie pentru familie, mai ales pentru mama muncitorului de la Mechel, care, nu cu mult timp în urmă şi-a mai îngropat un copil. „Fratele lui Trăilă a murit acum trei săptămâni. A avut probleme, a fost operat. Mai are un frate handicapat, care stă mai mult în casă”, a spus Ion Grozovici, un localnic din Obreja, comună în care locuieşte familia Lupu.
Cumnata celui răpus de oţelul încins, Cristina Lupu, a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Trăilă. „Are un băiat, pe nume Gabriel. El şi mama copilului au fost despărţiţi. Avea doar 38 de ani şi lucra de doar câteva luni la combinat. Fratele lui a murit în urmă cu trei săptămâmi. Era bolnav cu inima, a făcut infarct. Trăilă a fost foarte bun, a fost muncitor. A avut un suflet de aur”, a spus Cristina Lupu. 

Vina cade pe mort
Femeia susţine că ştia de la cumnatul său că acesta lucrează într-un mediu periculos. „Să fie traşi la răspundere cei vinovaţi. Dar ştiţi cum e, tot mortul e de vină în astfel de cazuri. Mai auzeam cum povestea cât e de rău acolo, că oricând poate să sară în aer. Nu ştiu de ce, dar spunea că e foarte periculos acolo”, a adăugat Cristina Lupu.
Cel de-al doilea rănit, Aurică Benchea, are arsuri pe 35 la sută din suprafaţa corpului, dar şi arsurile acestuia sunt deosebit de profunde, complicând situaţia.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite