Reşiţa: Dorin Ionaşcu îşi trăieşte viaţa în paşi de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul a crescut departe de căldura unei familii, dar cu toate acestea a învăţat de mic să dea frâu liber sentimentelor şi să aleagă ceea ce îi place. A început să facă dansuri dintr-o provocare. Dorin Ianoşi este un băiat care a crescut departe de căldura unei familii.

A început să facă dansuri dintr-o provocare
„Dansam cu prietenii în timpul liber mai mult de distracţie. Observasem că nu sunt foarte priceput şi fetele râdeau de mine. Atunci m-am hotărât să învăţ să dansez“, a spus Dorin. Trei ani au trecut de atunci, şi astăzi tânărul este un adevărat maestru pe ringul de dans.
A avut norocul să facă pereche cu o fată cu care se vede zilnic în centrul de plasament. „Înainte să dansez cu ea am dansat şi cu alte fete însă, sincer să fiu nu se compară. Ne potrivim foarte bine pe ringul de dans“, a spus tânărul. El susţine că este foarte important ca partenerii de dans să fie pe aceiaşi lungime de undă. „În ring, băiatul este rama, iar fata este poza. Băiatul este cel care conduce, iar fata este cea care îl urmează“, a explicat Dorin. Chiar dacă partenera lui este pasionată de ritmurile latine, Dorin preferă dansurile mai clasice. Dansul său preferat este disco fox. Cea mai mare performanţă a atins-o anul trecut la concursul de dansuri organizat la Reşiţa. A ieşit pe locul doi în zona de vest a ţării alături de perechea sa din ring.

Bacul îi bate la uşă
Dorin spune că îi este foarte dor de ring şi de dansuri. În prezent le-a cam lăsat de-o parte pentru că se pregăteşte pentru a trece un prag greu al vieţii sale. Examenul de bacalaureat este singura sa preocupare. După ce va trece de această încercare, Dorin îşi va schimba radical viaţa. „Vreau să mă angajez şi să intru la facultate pentru a-mi face un rost în viaţă. Vreau să şi lucrez pentru a-mi ajuta mama adoptivă, dar şi ca să am o bază să-mi întemeiez o familie“, a spus băiatul. Una dintre cele mai mari bucurii ale sale este Oana.  Băiatul povesteşte cu emoţie despre prietena lui pe care a cunoscut-o pe internet. „Cu Oana am vorbit aproape un an după care m-am dus să o văd. Ea locuieşte în alt oraş, dar ne iubim foarte mult“, a spus tânărul.
Băiatul se gândeşte foarte serios să-şi întemeieze o familie, chiar dacă părinţii fetei nu sunt de acord. „Mama ei nu prea priveşte cu ochi buni relaţia noastră. După ce mă angajez vreau să o aduc să se mute cu mine în Reşiţa si cine ştie, poate să ne căsătorim. Totul trebuie făcut pas cu pas, nu trebuie să ne grăbim“, a adăugat băiatul.

Întrebări şi răspunsuri
Care sunt fetele cu care te-ai potrivit cel mai bine în ringul de dans?
Până acum, cel mai bine m-am potrivit cu Ildi, chiar dacă înainte să dansez cu ea am mai dansat cu alte fete. Totuşi, nu pot să dansez cu fete foarte slabe. Le prefer pe cele mai bine făcute.

Te gândeşti să faci din pasiunea ta o meserie?
Nu îmi doresc să mă fac instructor. Cred că trebuie să fi foarte bine pregătit să înveţi ceva pe altcineva. Eu nu mă consider aşa de bine pregătit.

Ce este pentru tine dansul?
Este o trăire, un sentiment, o eliberare. Pe ringul de dans mă simt în largul meu nu mă gândesc la absolut nimic.


Ce-i place
Ador momentele pe care le petrec cu prietena mea. Mă bucur de viaţă, îmi place că sunt tânăr şi mă bucur de acest privilegiu. Îmi place să ies cu prietenii, îmi plac foarte mult calculatoarele şi bineînţeles pasiunea mea. Îmi place să dansez mai ales acum când mi-am transformat pasiunea într-un ţel realizat.

Ce nu-i place
Nu pot să spun că sunt foarte multe lucruri care-mi displac. Normal că nu îmi place minciuna, nu îmi plac oamenii falşi şi prefăcuţi şi nu îmi plac lucrurile urâte alte vieţii.

Profil
Născut - 6 august 1990, la Piatra Neamţ
Educaţie - Absolvent al Liceului Teoretic Traian Vuia din Reşiţa
Experienţă - Calculatoarele, dansurile sportive şi de societate
Familie - Student

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite