Investitorii străini se arată tot mai interesaţi de Moldomin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mulţi ani în care Moldomin a fost lăsată în paragină, posibilii investitori vin în zonă să viziteze obiectivul şi să afle mai multe detalii despre societatea minieră cu o tradiţie de peste 40 de ani. După ce chinezii s-au arătat interesaţi de Moldomin, o delegaţie elveţiană a fost prezentă la Moldova Nouă.

Ca de fiecare dată reprezentanţii Moldomin au pus la dispoziţie toată documentaţia privind zăcământul de la Moldova Nouă, incluzând date despre exploatare şi iazuri. În urma raportului efectuat de către comisia de expertiză sosită la Moldomin, societatea din Elveţia va hotărî dacă va face sau nu o ofertă de cumpărare.

Mina este închisă din anul 2006, atunci când avea aproximativ 700 de angajaţi. Din discuţiile purtate s-a vehiculat faptul că, dacă chinezii vor cumpăra mina, va fi nevoie de aproape 800 de angajaţi. „S-a pus în discuţie şi eventuala forţă de muncă necesară, dar deocamdată aşteptăm să vedem care este decizia lor“, a mai spus directorul Moldomin.

Minerii din zonă spun că lucrurile încep să-şi revină la Moldova Nouă. După ce mai mult de 200 de joburi au fost ocupate la o fabrică de componente auto, vestea că Moldominul ar putea produce îi bucură pe cărăşeni. „De ani de zile în Clisură nu s-au făcut angajări. Ar fi bine dacă cineva ar investi în Moldomin, pentru că forţă de muncă este destulă şi chiar calificată“, a spus Septimiu Adomnicăi, de profesie miner.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite