Investiţie de sute de mii de lei pentru calmarea şoferilor agitaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii reşiţeni se plâng de aglomeraţia din trafic
Şoferii reşiţeni se plâng de aglomeraţia din trafic

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, pentru Reşiţa a fost comandat un studiu de trafic. Municipalitatea reşiţeană a plătit suma de 150.000 de lei ca să vadă exact care sunt cele mai aglomerate locaţii din oraş şi să fluidizeze circulaţia rutieră.

  Numărul maşinilor care aglomerează străzile oraşului a crescut de la an la an, aşa că municipalitatea avea nevoie de o soluţie pentru un trafic mai fluent pe drumurile care traversează Reşiţa. Nu de puţine ori, şoferii reşiţeni s-au plâns că cei şapte kilometri ce despart centrul oraşului de Lunca Bârzavei se făceau în peste 20 de minute.

„De fiecare dată când se plombează o porţiune de drum este nebunie în oraş. Stai bară la bară ca să ajungi la destinaţie“, spune reşiţeanul Dan Ulici. Un alt motiv pentru care reşiţenii sunt nemulţumiţi este numărul mic de locuri de parcare. „Dacă fiecare familie are două maşini, se blochează toate locurile de parcare aferente unui bloc. Sunt situaţii în care nu ai unde să parchezi“, a mai adăugat Dan Ulici.

Planuri pentru biciclişti

Atât serviciul rutier Reşiţa, cât şi reprezentanţii primăriei reşiţene, fac demersuri pentru amenajarea unei benzi pentru biciclete, dar şi schimbarea semnelor rutiere din municipiu. „La o primă evaluare, putem vorbi de faptul că avem în plan amenajarea unei porţiuni speciale pentru biciclişti, în zona Victoria-Intim“, a declarat Traian Dragomir, şef birou serviciul rutier Reşiţa. Administraţia locală spune că acest studiu va rezolva mult mai multe probleme.

„Acelaşi studiu ne oferă şi soluţii legate de situaţia tramvaielor din oraş. Pe noi ne costă 40 de milioane de euro înlocuirea liniilor de tramvai şi nu avem bani”, a declarat Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa. Deşi nu are bani să schimbe calea de rulare a mijloacelor de transport în comun, administraţia locală ia în calcul înfiinţarea unui tren urban, pe linia CFR, dintre Gara Reşiţa Sud şi Reşiţa Nord. 

Ce rezolvă studiul de trafic
Studiul de circulaţie este necesar pentru creşterea siguranţei rutiere, reducerea timpului de aşteptare în intersecţii, asigurarea de spaţii pentru parcare, îmbunătăţirea condiţiilor de transport public şi prezentarea măsurilor de dezvoltare a circulaţiei.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite