Reşiţa: Interzis la grădiniţă din cauza aglomeraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Interzis la grădiniţă din cauza aglomeraţiei
Reşiţa: Interzis la grădiniţă din cauza aglomeraţiei

Un număr mare de copii din Reşiţa intră în noul an şcolar pe listele de aşteptare pentru locuri la grădiniţele din oraş. Cele aproximativ 1.500 de locuri sunt deja ocupate, şi doar grădiniţele cu program normal mai au câteva locuri.

Părinţii care nu şi-au înscris încă micuţii la grădiniţe riscă să îi ţină acasă sau să îi lase în grija bunicilor sau a bonelor. Asta pentru că grădiniţele din Reşiţa sunt deja ocupate. „Nu mai găsesc locuri nici la grădiniţele cu program normal, am fost deja în trei locaţii. Poate am noroc să mai găsesc ceva, deşi toţi mi-au zis că sunt slabe şanse. Chiar dacă nu este o grădiniţă de la noi din zonă, este bine dacă mai găsesc loc. Dacă nu, probabil că anul acesta va sta cu bunica”, a spus Claudia Marcu, o mămică.

Înscrieri pentru 2011
Cei mai mulţi părinţii şi-au înscris copiii încă de anul trecut pentru a fi siguri că micuţii lor vor merge la grădiniţă din toamnă. „La noi locurile s-au ocupat în totalitate, încă din prima parte a anului şcolar trecut. Avem cinci grupe de copii la program prelungit unde avem înscrişi 120 de copii. Grădiniţa PP 7 are personalitate juridică şi mai avem arondate încă patru grădiniţe cu program normal. Din păcate, şi aici totul este plin. Avem aproximativ 20 de copii puşi pe lista de aşteptare. Sunt deja solicitări de înscriere pentru anul şcolar 2010- 2011. Este o cerere foarte mare, dar din păcate locurile sunt puţine”, a afirmat Elena Zemblea, directoarea Grădiniţei PP 7 din Reşiţa.

Liber la program normal
Grădiniţele din Reşiţa nu mai au locuri decât la secţiile cu program normal, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin. „La noi în judeţ au fost ocupate 9.800 de locuri, iar în Reşiţa sunt pline toate grădiniţele. Peste 1.500 de copii sunt deja înscrişi. Doar 30 de locuri ar mai fi la cele cu program normal. Restul este total ocupat”, a  spus Lucian Miclău, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Caraş-Severin.

Ce costuri au părinţii pentru o grădiniţă de stat
Părinţii care aleg să îşi ducă micuţii la o grădiniţă cu program prelungit trebuie să plătească 5 lei pe zi pentru mâncare. Pe lângă aceasta, ei mai dau bani şi pentru toate rechizitele necesare întregului an şcolar.
- Penar - 25 de lei
- Creioane colorate - 10 lei
- Acuarele - 23 de lei
- Carte de colorat - 2,5 lei
- Plastilină - 5 lei

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite