Reşiţa: Viaţa la cămin, cu Internet şi zacuscă (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Viaţa la cămin, cu Internet şi zacuscă (GALERIE FOTO)
Reşiţa: Viaţa la cămin, cu Internet şi zacuscă (GALERIE FOTO)

Zeci de tineri „gustă” zilnic din aventura de a fi student. Căminul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa are 336 de locuri în camere. În acest moment, sunt ocupate aproape 300 de locuri.

Viaţa de student în Reşiţa nu se diferenţiază cu nimic de cea din Timişoara, Cluj, sau  alte centre universitare din ţară. Agitaţia de pe culoar, micile chefuri, dar şi orele întregi de studiu compun atmosfera tipică dintr-un cămin. Veniţi din toate zonele judeţului, studenţii  care au ales Reşiţa spun că nu au avut probleme de acomodare. Dacă studenţii din alte cămine se plâng că stau între pereţi scorojiţi, fără niciun fel de facilităţi, tinerii de la Reşiţa îşi trăiesc studenţia ca la hotel. Au cablu TV şi Internet, băi recondiţionate şi chiar opţiunea de a sta în cameră „single”. 
„Eu am ales să stau singură în cameră. Am insistat pentru acest lucru, camera are toate dotările necesare. Am venit la acest centru universitar pentru că, pentru mine, Reşiţa este  un oraş foarte liniştit“, a declarat Alina Cojocaru, studentă în anul întâi, din Ruschiţa.
Pachetul cu şniţele şi – piesă de rezistenţă în Banat – zacuscă nu lipseşte însă din frigiderele studenţilor. Este o tradiţie la care niciunul dintre ei nu vrea să renunţe. Se spune că prima lună de student este cea decisivă. Atunci se leagă sau se dezbină prietenii.

Pauză de la chefuri, în sesiune
„La fiecare început de an universitar vin studenţi noi. Se acomodează în maximum o lună. Apoi încep să se simtă ca acasă“, a spus Marius Turiac, administratorul căminului studenţesc al Universităţii „Eftimie Murgu“ Reşiţa.
Cu toate facilităţile oferite, studenţii reşiţeni îşi trăiesc tinereţea aşa cum o fac tinerii de vârsta lor. „Mai facem petreceri, dar în sesiune toată lumea învaţă. Viaţa de student este una extraordinar de frumoasă şi cred că ar trebui să profităm de anii aceştia“, a povestit Valentin Ciorbă din Oţelul Roşu.

Tv şi Internet pentru studenţi
ll Tinerii care sunt cazaţi la căminul studenţesc al Universităţii Eftimie Murgu au parte de toate facilităţile. Camerele sunt dotate cu mobilier nou, există cablu TV şi internet. Fiecare încăpere are baie. Accesul în cămin se face pe bază de legitimaţie. În plus, cei care vor să mănânce un prânz cald pot lua masa la cantina studenţească.




Facilităţile oferite studenţilor

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa  are 37 de ani de experienţă în învăţământul superior de stat. Aici studenţii pot opta pentru studii universitare de licenta, masterat şi doctorat. Cei care vin să studieze aici au la dispoziţie o bibliotecă modernă (clasică şi electronică);cazare şi masă  în complexul propriu;activităţi cultural - sportive pentru studenţi (casa de cultură studentească, club sportiv universitar, asociaţii studenteşti). Cei mai dedicaţi studiului vor fi recompensaţi cu burse de studiu şi stagii de practică la universităţi partenere din: Germania, Franţa, Moldova, Austria, Belgia, Grecia, Italia, Polonia, Serbia.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite