Interlopul religios a instaurat legea pumnului in Clisura Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Remus Mogoşan a mai fost închis, şi nici măcar apropierea de Dumnezeu nu l-a făcut să renunţe la colectarea taxelor de protecţie. Cu un important palmares infracţional în spate, interlopul din Berzasca este judecat în prezent în două dosare penale.

Remus Mogoşan, cunoscut oamenilor legii pentru tot felul de infracţiuni, în general cu violenţă, s-a apropiat de Biserica Penticostală pentru a demonstra că a renunţat la a mai folosi pumnul pentru intimidarea oamenilor din Berzasca şi din întreaga Clisură a Dunării. A folosit însă Casa Domnului ca pe un paravan pentru că, potrivit localnicilor, acesta a continuat să colecteze taxe de protecţie, iar cine s-a împotrivit a făcut cunoştinţă cu pumnii lui.

Poliţia confirmă. „Lucrătorii Postului de Poliţie Berzasca au fost sesizaţi în data de 4 aprilie, de către Vasile Ştefan, despre faptul că Remus şi Vasile Mogoşan au distrus parbrizele şi oglinzile retrovizoare a două autoturisme”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, reprezentantul Poliţiei din Caraş-Severin. Două zile mai târziu, interlopul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, care i-a interzis să părăsească localitatea pentru o perioadă de 30 zile.

Mogoşan a ajuns până la urmă în arest, peste alte patru zile. „Urmare a percheziţiilor efectuate la cinci imobile ce-i aparţin lui Remus Mogoşan, au fost găsite un pistol cu butoiaş, calibrul 4,5 mm, un cartuş de vânătoare cu alice, calibrul 12, cinci săbii tip ninja, un electroşoc şi o pereche de cătuşe”, a precizat reprezentantul Poliţiei. Cele două dosare se află deja pe rolul Judecătoriei Moldova Nouă, dar interlopul nu recunoaşte faptele prezentate de procurori în rechizitorii.

Mai mult decât atât, cere să fie pus în libertate. „Ar fi normal şi corect ca inculpatul să fie judecat în stare de libertate, stare normală atâta vreme cât este vorba de infracţiuni minore”, susţine avocatul său, Ioan Chilom.

Interlopii se reunesc în puşcărie
O altă persoană care a semănat teroare în localităţile de la malul Dunării, Slavco Avram, bun prieten cu Mogoşan, a fost condamnat la patru ani de închisoare de către Tribunalul Caraş-Severin, pedepsă rămasă definitivă la Curtea de Apel Timişoara. Avram a atacat poliţiştii de frontieră din Moldova Veche cu o sabie chiar în curtea instituţiei şi a fost oprit doar după ce oamenii legii au tras şapte focuri de armă.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite