Interlopul din Clisură, de la pumni, la sabie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slavco Avram, şmecherul care a sărit cu sabia la un poliţist de frontieră, este un bătăuş cu experienţă. Bărbatul de 39 de ani a mai fost urmărit penal pentru că a bătut un om, dar procurorul nu a considerat necesară trimiterea lui în judecată.

Daniel Gămală a avut ghinionul să-l întâlnească pe Slavco Avram înainte ca acesta să bată şi să ameninţe oamenii legii cu o sabie de tip ninja. A primit, în 2009, o bătaie soră cu moartea şi şi-a căutat dreptatea apelând la instanţă.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă au hotărât însă că nu e cazul ca interlopul să fie trimis în judecată pentru lovire şi vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii. Daniel Gămală a făcut plângere împotriva ordonanţei procurorului de netrimitere în judecată, iar la 3 iunie 2010 a primit şi răspunsul. „Menţine ca temeinică şi legală soluţia de scoatere de sub urmărire penală şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ faţă de învinuit”, se arată în încheierea Judecătoriei Moldova Nouă.


CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

image

Şapte focuri de armă
În ceea ce priveşte dosarul întocmit pe numele său după ce a pătruns cu o sabie în sediul Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, unde a fost încătuşat doar după ce s-au tras şapte focuri de armă, se aşteaptă finalizarea materialului de urmărire penală. “Parchetul a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea oridinei şi liniştii publice şi a infracţiunii de port ilegal de armă alba”, a precizat procurorul Elena Gruici.


Cine este Slavco Avram?
Interlopul din Clisura Dunării are o poveste de viaţă complicată. „A fost crescut cu mare greutate doar de mama lui. A fost părăsit de tată şi a avut o copilărie nefericită. De când s-a însurat, şi-a aranjat casa, dar sunt alte probleme care îl macină”, a povestit Vasa Plestic, preotul Biserii Ortodoxe sârbeşti din Moldova Veche. Slavco este căsătorit cu Luci Florina, împreună cu care are doi copii, Natalia, de cinci ani, şi David, de şapte. „Fetiţa s-a născut cu probleme cardiace, a fost operată la numai trei luni pe inimă, nu aude, nu vorbeşte cum trebuie, are probleme cu plămânii şi e în permanenţă sub tratament”, a dezvăluit Adina Lungu, cumnata interlopului.

image

Cu toate aceste probleme pe cap şi deşi nu a avut niciodată carte de muncă, Slavco este cunoscut în localitate ca un tip înstărit, descurcându-se ca mai toţi şemecherii din apropierea frontierei. „La noi nu are niciun dosar”, susţine însă purtătorul de cuvânt al frontieriștilor cărășeni, Iasmina Maghiar.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite