Reşiţa: Instructorul vitezomanului care a provocat carnagiul din Banat este şocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Instructorul vitezomanului care a provocat carnagiul din Banat este şocat
Reşiţa: Instructorul vitezomanului care a provocat carnagiul din Banat este şocat

Instructorul auto Mircea Lepădat este cel care l-a învăţat să conducă pe Claudiu Haptmann, tânărul care a omorât şase persoane ieri, din cauza vitezei excesive cu care circula.

Tânărul care a provocat cumplitul accident de circulaţie, în care şi-au pierdut viaţa şase persoane, la Birda în judeţul Timiş, a început şcoala de şoferi în data de 3  martie 2009.  Acul vitezometrului din maşina pe care o conducea Haptmann s-a oprit la 130 de km/h. Forţa impactului a băgat în mormânt patru bărbaţi şi două femei şi a provocat cel mai grav accident rutier din ultimii 10 ani din Banat.

"Este primul elev pe care îl pierd"

În 14 aprilie a susţinut proba teoretică, iar în data de 21 aprilie a ieşit pe traseu pentru a obţine permisul auto. Instructorul care l-a învăţat să conducă, Mircea Lepădat, profesează de 20 de ani.  Cu toate că a circulat mult, acesta este şocat de imaginile de la accident pe care le-a văzut pe internet, dar şi de eveniment.

„Sunt blocat! De ieri de când am aflat sunt şocat! Nu-mi vine să cred. Îl cunosc de când era mic. Ca elev auto a fost disciplinat.  Nu a făcut greşeli, nu era deloc vitezoman, nu l-am tras de mânecă.  L-am mai văzut în trafic. Conducea bine, se purta civilizat. Este primul elev pe care îl pierd”, a spus cu tristeţe Mircea Lepădat, fostul  instructor al tânărului. În accident şi-au pirdut viaţa patru bărbaţi din Bocşa, dar şi două tinere din Reşiţa. Fetele erau cu Claudiu în maşină.

Claudiu avea permis categoria „A” din anul 2007. 

Timp de doi ani a condus motocicleta şi a avut un punct penalizare pentru că a fost prins în trafic fără cască. Examenul auto nu a fost o problemă pentru adolescent. „A obţinut permisul din prima. Cu 25 de puncte. La examen a mers foarte bine”, a declarat comisarul-şef Romulus Surulescu de la Serviciului Public Comunitar de Eliberarea a Permiselor Auto.

Chiar dacă băiatul s-a purtat disciplinat în timpul şcolii, a avut probleme în trafic. În luna mai a luat amendă şi a primit penalizare trei puncte pentru că a condus cu viteză, iar în iunie a rămas fără alte două puncte pentru că nu a purtat centrura de siguranţă. „ A fost prins conducând cu viteză. A depăşit viteza admisă cu peste 20 de km, iar în luna iunie a fost penalizat pentru că nu a purtat centura”, a declart comisarul Decebal Davidoiu, şeful Serviciului Circulaţie Rutieră.

CITEŞTE şi:

Timişoara: Şoferul vinovat de carnagiul din Banat era vitezoman şi începător (GALERIE FOTO)

UPDATE Carnagiu în Banat: Şase morţi într-un accident rutier VIDEO

Inginer mort într-un accident cu opt victime, lângă podul pe care îl construia (VIDEO+GALERIE FOTO)

Şase vieţi pierdute într-o goană spre moarte (GALERIE FOTO)

Reşiţa: Clubul Sportiv UCMR este în doliu

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite