Reşiţa: Indemnizaţia de şomaj este condiţionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii care vor  indemnizaţia de şomaj trebuie să treacă, în maxim două săptămâni, pe la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Ei nu pot beneficia de indemnizaţie decât dacă se înscriu, în prealabil, în evidenţele AJOFM. Actele de înscriere se depun într-un termen de cel mult 60 de zile de la momentul absolvirii. Cei care nu s-au înscris mai au timp doar două săptămâni să facă acest lucru.

Pentru depunerea dosarului sunt necesare câteva acte

 ”Actele necesare absolvenţilor pentru înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă sunt: actul de identitate, actele de studii şi de calificare, adeverinţă medicală care să certifice că persoana este aptă de muncă, sau că are eventuale restricţii medicale. După expirarea perioadei de 60 de zile de la absolvire, dacă nu au reuşit să se încadreze în muncă conform pregătirii profesionale, absolvenţii îşi pot depune dosarul pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj”, a declarat Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al AJOFM. Până în acest moment puţin peste 400 de tineri s-au înscris în evidenţele instituţiei ca fiind persoane în căutarea unui loc de muncă. Indemnizaţia de şomaj se va acorda pentru o perioadă de nouă luni.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite