Reşiţa: Iluminatul public slab scoate mulţi bani din vistieria locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Responsabilitatea întreţinerii reţelelor şi a stâlpilor de curent este împărţită între Primăria Reşiţa şi Societatea Enel.

Citeşte şi

Uşă la preţ de garsonieră cumpărată pe bani publici

Reclamaţiile reşiţeniilor legate de iluminatul public pe timp de noapte erau plasate dintr-o parte în alta între Societatea Enel şi Primăria Reşiţa. Avariile la stâlpii de curent şi la reţelele de distribuţie au fost puse în cârca autorităţiilor locale.

„Noi doar furnizăm curentul. Asta este responsabilitatea noastră. Stâlpii de curent sunt ai primăriei“, a spus Bogdan Micu, purtătorul de cuvânt al societăţii Enel. Cu toate acestea, reprezentanţii primăriei nu-şi asumă nici astăzi responsabilitatea pentru întreţinerea tuturor stâlpilor de curent din Reşiţa.

Cei mai afectaţi de iluminatul slab sunt şoferii, iar reclamaţiile acestora vizează faptul că cele mai importante artere ale oraşului nu au suficientă lumină. „Noaptea trebuie să fi foarte atent pentru că mi s-a întâmplat de multe ori să nu văd pietonii. Am observat că în ultimii ani s-a redus puterea curentului electric de pe stradă. Cele mai grave accidente din oraş s-au produs pe timp de noapte“, a spus Marian Câra, un reşiţean de 35 de ani.

Străzi ca Bulevardul Muncii, Republicii, strada Făgăraşului sau Bulevardul A.I Cuza sunt cele mai circulate zone ale oraşului. Aseară, acestea nu erau iluminate corespunzător, iar unii reşiţeni reclamau faptul că mulţi stâlpi de la capătul Bulevardului Republicii din cartierul Lunca Bârzavei nu funcţionează.

Costuri uriaşe

Reprezentanţii autorităţiilor locale spun că iluminatul slab pe timp de noapte se datorează reducerii puterii curentului electric. Factura de curent a oraşului este destul de mare. „O factură de curent nu este niciodată mai mică de 60.000 de lei. Suntem nemulţumiţi de cei de la Enel şi le dăm şi o groază de bani“, a spus primarul Mihai Stepanescu.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite