Iacob Chişărău nu-şi explică tragedia de la Pădureni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chişărău a participat la şedinţa de Consiliu Judeţean
Chişărău a participat la şedinţa de Consiliu Judeţean

Consilierul judeţean care a provocat accidentul în care au murit trei tineri reşiţeni s-a întors la birou. Iacob Chişărău a vorbit pentru prima dată despre împrejurările în care a avut loc tragedia din după-amiaza de 6 mai.

La trei săptămâni de la accidentul de care, din primele cercetări, se face vinovat Iacob Chişărău, acesta s-a întors în fotoliul de director al Moldomin Moldova Nouă, dar şi la şedinţele Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Abătut şi cuprins de remuşcări, fostul primar al oraşului de pe malul Dunării s-a grăbit să-şi completeze declaraţia de avere. Apoi, a explicat, preţ de câteva minute, cum s-a întâmplat nenorocirea. Sau, mai bine spus, cum nu s-a întâmplat. “Vă pot spune că nu am depăşit, nu am avut viteză şi nu ştiu cum s-a întâmlat. Când mi-am revenit, eram cu mâinile încleştate pe volan, altceva nu ştiu nimic. Nu a fost o depăşire, nu am depăşit nicio maşină, de la Jebel am venit fără să depăşesc pentru că, pe partea cealaltă, era o coloană de maşini care venea spre Moraviţa. Nu ştiu cum s-a produs. Sunt martori din spate şi băiatul care şi-a revenit. Băiatul din spate a vorbit cu avocaţii mei şi le-a spus că nu am depăşit. Am schimbat brusc direcţia, dar nu am depăşit pentru că în faţa mea nu era nicio maşină. Pe porţiunea aia nu aş fi intrat în depăşire niciodată. Nu aveam ce să depăşesc, s-a întâmplat ceva ce nu-mi pot explica”, a declarat Chişărău.


Copleţit de regrete
    Chiar dacă nu a luat legătura până acum cu familiile victimelor, Chişărău şi-a exprimat regretele. “Îmi pare nespus de rău de ce s-a întâmplat. E o suferinţă pe care nu pot s-o exprim. Am speranţa că justiţia va găsi adevărul. Nu aş dori nimănui să păţească aşa ceva”, a afirmat consilierul judeţean. “Ne vom constitui părţi civile în process, atât noi, cât şi celelalte familii”, a spus Cătălin Mitri, verişorul lui Bien N’zemba, unul din cei trei tineri care şi-au pierdut viaţa în accident.


    Chişărău a dezminţit că ar fi oferit bani supravieţuitorului, Alex Tamaş, pentru a da declaraţii în favoarea lui. “Avocaţii mei s-au deplasat la supravieţuitor şi au întrebat dacă are nevoie de vreun sprijin material. A fost o discuţie fără să se specifice sume de bani, l-au întrebat efectiv dacă are nevoie de un ajutor. N-au stabilit nicio sumă. Urmează să discute în continuare dacă e nevoie de vreun ajutor”, a afirmat Cihişărău. Acesta a ţinut să infirme şi zvonurile potrivit cărora, în urmă cu cinci ani, s-ar fi făcut vinovat de un nou accident mortal. “Am fost în maşina din cauza căreia s-a întâmplat accidentul, dar pe scaunul din dreapta faţă. S-a întâmplat înainte de Orăştie, ne întorceam de la un curs de perfecţionare de la Buşteni”, a mărturisit consilierul judeţean.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite