Reşiţa: Gropile ISPA lasă în urmă noroi şi nervi (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Gropile ISPA lasă în urmă noroi şi nervi (GALERIE FOTO)
Reşiţa: Gropile ISPA lasă în urmă noroi şi nervi (GALERIE FOTO)

Reşiţenii sunt nemulţumiţi de ritmul lucrărilor şi de organizarea de şantier de pe zeci de străzi. Termenele prevăzute în contractul de investiţii au fost depăşite, iar zona de lucru crează disconfort pentru orăşeni.

Încă de la începutul lucrărilor de alimentare cu apă prin programul ISPA, reşiţenii s-au declarat nemulţumiţi de faptul că traficul este blocat sau că termenul de finalizare nu este respectat. Oraşul arată precum un şantier, iar locurile unde au fost finalizate lucrările nu au ajuns nici acum la forma iniţială. „În zona policlinicii din centrul civic, ba nu am loc de parcare, ba sunt gropi de nedescris, ba e închisă o stradă. Iar seara nu sunt semnalizate corespunzător aceste lucrări“, a declarat Marinela Petrescu. 

Lucrările din municipiu au întârzieri de până la 18 săptămâni şi cu toate că s-au efectuat numeroase controale, constructorii au găsit de fiecare dată răspuns la întrebările puse de primar, viceprimar, preşedinte de Consiliu Judeţean sau prefect.

Argumente la probleme
„Din 29 de zone cât cuprinde ISPA, în 20 se lucrează. Ritmul de lucru este încetinit şi de alte probleme, cum ar fi roca găsită acolo unde spargem şi în care se lucrează foarte greu, dar şi reţelele subterane pe care le descoperim, deoarece, acestea nu apar în plaşe“, a precizat Adrian Faltinschi, managerul de proiect.
Cu toate că argumentele au fost acceptate de către administraţia judeţeană şi primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, aceştia au subliniat că trebuie să fie respectat proiectul şi termenele de finalizare. „Pe Bulevardul Muncii e dezastru, au lucrat şi au lăsat şoseaua aşa. Nu se poate aşa ceva o să ajungem un oraş plin de gropi”, a spus Gelu Pană, un reşiţean.

Principalele probleme în proiectul ISPA
Pe tot parcursul implemetării acestui proiect au apărut şi încă mai apar diverse probleme care periclitează buna desfăşurare a realizării acestuia. Cele mai frecvente dintre acestea sunt neplata la timp a facturilor către constructori şi neplata taxelor pentru avize, TVA-ul aferent acestor acte. De asemenea, unul dintre motivele pentru întârzierea lucrărilor este şi problema cu privire la proprietatea unor terenuri de pe raza consiliilor locale.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite